Beckham otkrio da ima astmu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski The Sun ovog je tjedna objavio prvu ikada snimljenu fotografiju Davida Beckhama s inhalatorom za astmu, cime je otkrio svijetu da boluje od te bolesti. Beckham (34) je koristio inhalator tijekom utakmice svojeg kluba LA Galaxy u poluvremenu finala americkoga nogometnog kupa. Naime, pricalo se da ima astmu još od djetinjstva, ali on to nikad nije javno priznao niti je ikada viden u javnosti kako koristi inhalator.

Ovaj ce prizor inspirirati mnoge djecake koji strahuju da ce im astma uništiti snove o sportskoj karijeri. Beckhamov glasnogovornik kaže: "David je oduvijek imao blagi oblik astme. Nije rijec o ozbiljnom slucaju, ali mora povremeno koristiti inhalator". Otac trojice sinova nije, na žalost, imao srece u utakmici: njegov klub LA Galaxy je izgubio 5:4 u penalima od Real Salt Lakea u tom finalu u Seattleu. U publici su bili i njegova supruga Victoria i sin Romeo (7).

Dr. Mike Thomas, britanski specijalist za astmu, rekao je za The Sun: "Fotografija Davida Beckhama kako koristi inhalator za astmu dokazuje da ta bolest ne mora onemoguciti bavljenje vrhunskim sportom". Dodao je da astmu imaju i nogometaš Manchester Uniteda Paul Scholes i britanska atleticarka, trkacica Paula Radcliffe. Plivacica Nancy Hogshead je unatoc astmi osvojila tri zlatne medalje na Olimpijadi 1984. godine. Ozbiljnu je astmu imala americka sprinterica Jackie Joyner-Kersee, koja je tri puta zlatna na olimpijadama, a danas drži predavanja i seminare diljem SAD-a o tome kako se astma može držati pod kontrolom.


Podijeli: Facebook Twiter