Beckham na kraju sezone završava karijeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije David Beckham (38) u četvrtak je objavio završetak svoje igračke karijere po završetku ove sezone.

- Zahvalan sam Paris SG-u što mi je ponudio mogućnost nastavka igranja, ali osjećam da je sada pravo vrijeme za završetak karijere jer još uvijek igram na najvišoj razini. Hvala svim mojim suigračima i trenerima s kojima sam imao užitak raditi i učiti od njih. Također, hvala navijačima koji su me podržavali i dali mi snagu da uspijem, objavio je Beckham u priopćenju.

Sa 115 nastupa za englesku reprezentaciju Beckham je rekorder ako se izuzmu vratari. U karijeri je nastupao za Manchester United (1992.-2003.), Real Madrid (2003.-2007.), Los Angeles Galaxy (2007.-2012.), Milan (posudba siječanj-lipanj 2009. i siječanj-ožujak 2010.) te Paris SG (2013.).

S Unitedom je šest puta bio prvak Engleske, svojio je i dva FA Kupa te Ligu prvaka, a naslove prvaka je osvajao i s Realom u Španjolskoj, LA Galaxyjem u SAD-u (dva puta) i Paris SG-om u Francuskoj.

U Francuskoj sezona završava u nedjelju, 26. svibnja, a Beckham bi svoj posljednji profesionalni nastup mogao imati u Lorientu gdje gostuje Paris SG. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter