Bečka glazbena škola želi otvoriti podružnicu u Bujama

Zgrada bivše talijanske osnovne škole za kuju su zainteresirani Bečani (A. DAGOSTIN)
Zgrada bivše talijanske osnovne škole za kuju su zainteresirani Bečani (A. DAGOSTIN)

Gradonačelnik Grada Buja Edi Andreašić na sjednici Gradskog vijeća informirao je vijećnike o zainteresiranosti bečke glazbene škole ''Johann Sebastian Bach Musikschule'' o osnivanju  glazbene škole u prostoru stare talijanske škole na trgu Sv. Servola u Bujama.

- Početkom listopada posjetila nas je delegacija iz Beča na čelu s direktorom škole. Iskazali su velik interes za kupnju zgrade. U tom sam trenutku bio zatečen tim pitanjem, te sam im rekao kako o koncesiji možemo razgovarati, ali da je za kupovinu potrebna konzultacija s vijećnicima.

Na turističkom su se vijeću složili oko podaje zgrade i konstatirali kako bi to bila najbolja varijanta. Dobivena bi se sredstva uložila u neki od projekata u starom gradu, naglasio je gradonačelnik, te napomenuo kako bi to bio projekt, koji bi oživio Buje.

Procjenjuje se kako bi glazbena škola imala oko 200 do 300 učenika kako iz Istre, tako iz Slovenije i Italije, što je vezano i sa smještajnim kapacitetom, u tom slučaju aktivirao bi se  postojeći hotel.

Na sjednici je također održano prvo čitanje plana proračuna Grada Buja za 2016. godinu s projekcijama za  2017. i 2018. Proračun Grada za sljedeću godinu utvrđen je u iznosu od 33.708.912 kuna, dok su projekcije proračuna za 2017. utvrđene u iznosu od 40.784.227 kuna, a za 2018. godinu 38.968.973 kuna. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter