Bečeheli kupio pištolj za Nijemca Martina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nastavku ponovljenog suđenja Marijanu Bečeheliju (49) iz Rijeke, optuženom za ubojstvo makedonskog kockara Ramzija Muslija (42) u Njemačkoj davne 1994. godine, pred vijećem suca Županijskog suda u Puli Zdravka Garića svjedočila je njegova bivša supruga Vesna Ražić. Svjedokinja je izjavila da se ne sjeća ranijih iskaza, ali da ostaje pri onome što je u njima izjavila pa su oni i pročitani.

Osim o detaljima njihovog života u Hrvatskoj i Njemačkoj, Ražić se sjetila da je Bečeheli još u vrijeme kada su živjeli u Malinskoj kupio pištolj marke Scorpion (marka pištolja kojim je ubijen makedonski kockar op.a.), ali za Georga Olivera Martina koji mu je iz Njemačke zbog toga poslao 900 njemačkih maraka. Režić je također posvjedočila da je 3. travnja 1994. (kada je ubijen Musli op. a.) Bečeheli spavao s njom i djecom u njihovom stanu u Njemačkoj te da je stan napustio rano ujutro.

Prema optužnici, ubojstvo se dogodilo u ranim jutarnjim satima na autoputu kod Düsseldorfa kada je iz pištolja Scorpion Bečeheli ispalio sedam metaka prema Musliju Ramziju, od čega su tri bila kobna. Bečeheli je optužen za ubojstvo iz koristoljublja koje je ranije dogovoreno s Georgom Martinom, Vladimirom Jovanovićem i Radenkom Miloševićem jer su željeli opljačkati kockara koji je te noći u kazinu inkasirao više tisuća njemačkih maraka. Stoga su ga, po optužbi, Milošević i Jovanović pratili automobilom i na autocesti ga uz rotacijska policijska svjetla zaustavili, da bi Georg Martin, predstavivši se kao policajac, tražio njegove dokumente. S Ramzijevim je dokumentima Martin otišao do auta kojim su ga pratili, a onda se do kockarovog vozila vratio s Bečehelijem koji ga je ubio. Plijen, odnosno novac nisu uzeli jer su, zbog nailaska drugih vozila, morali pobjeći s autoceste.

Bečeheli godinama tvrdi da nije ubio kockara i da s tim događajem nema ništa, a u pulskom zatvoru nalazi se na odsluženju kazne zbog zloporabe droge. Na prvom je suđenju za ubojstvo kockara osuđen na 20 godina zatvora, a na drugom je oslobođen optužbe. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter