Bebić: Ne znam ništa o prodaji zgrade u Planinskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši predsjednik Sabora Luka Bebić posvjedočio je danas na suđenju svom bivšem stranačkom šefu Ivi Sanaderu da nije ništa znao o prodaji zgrade u Planinskoj ulici, nakon koje je Sanader od HDZ-ovog saborskog zastupnika i mesara Stjepana Fiolića navodno primio 17 milijuna kuna provizije.

- Oko prodaje nekretnine u Planinskoj ne znam ništa, kazao je Bebić na zagrebačkom Županijskom sudu.

No, prisjetio se da je na stranačkom skupu u Karlovcu prije parlamentarnih izbora 2007. Sanader pozvao nekoliko suradnika povezanih s Hrvatskim šumama, koje su prema prvom dogovoru trebale otkupiti Fiolićevu zgradu u Planinskoj, ali su u međuvremenu odustale.

Na sastanku su uz Bebića, koji je tada bio potpredsjednik Sabora i član Upravnog vijeća Hrvatskih šuma, bili i direktor te javne tvrtke Darko Beuk, ministar Petar Čobanković i predstojnik nekadašnjeg Vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović.

- Sanader je bio vrlo ljut na Beuka, možda i previše, prisjetio se Bebić. Dodao je da je Sanader tada Beuku kazao da o prodaji zgrade treba razgovarati sa sindikatima koji su se protivili.

Bebić je rekao da se o zgradi u Planinskoj nikada nije razgovaralo ni na Upravnom vijeću HŠ-a, koje je održavalo tek dvije do tri sjednice godišnje.

Potpredsjednik Sanaderove Vlade Slobodan Uzelac posvjedočio je da je o problemu kupoprodaje zgrade u Planinskoj saznao iz medija.

- To je na Vladi prošlo kao jedna od brojnih točaka, mimo moje posebne pozornosti, rekao Uzelac, koji je objasnio i kako su se donosile odluke te na koji je način usvajan dnevni red na užem kabinetu Vlade.

Rekao je i da se ne sjeća da je Sanader o kupoprodaji zgrade u Planinskoj govorio na užem kabinetu ili na sjednici Vlade.

Uz Sanadera i Fiolića, na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego što ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo ministarstvo Petra Čobankovića, koji je nakon priznanja nedjela i nagodbe s USKOK-om osuđen na rad za opće dobro.

Suđenje se nastavlja 15. siječnja, kada bi trebali svjedočiti Vitomir Begović, Gordana Colnar iz sindikata Hrvatskih šuma te Vesna Dejanović. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter