Beba rodena u avionu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Putnica na letu španjolske zrakoplovne tvrtke Iberia na liniji Malabo - Madrid rodila je u petak zdravu djevojcicu zahvaljujuci primalji, pedijatru i lijecniku koji su se našli u zrakoplovu, objavio je španjolski zracni prijevoznik.

"Do poroda je došlo usred leta, po noci, nešto više od dva sata nakon polijetanja zrakoplova iz glavnog grada Ekvatorijalne Gvineje", priopcila je Iberia.

U avionu su se igrom slucaja našli primalja, pedijatar i još jedan lijecnik. Pomogli su ženi pri porodaju koji je bio vrlo brz, tvrdi zrakoplovna tvrtka.

Djevojcica je dobro, a teži tri kilograma. Let nije trebao biti skrenut s trase, a majka i dijete po dolasku u Madrid prevezni su u bolnicu.

Glasnogovornica Iberije objasnila je da tvrtka preporucuje trudnicama da ne putuju avionom, ali ne može nikom zabraniti da leti.

"Žena je imala srece da je bilo toliko medicinskog osoblja pored nje. Radilo se o posebnim okolnostima. Mlada majka, koja inace živi u Madridu, vracala se iz Ekvatorijalne Gvineje u koju je otputovala na sahranu", rekla je glasnogovornica Iberije.

Radi se o petom djetetu koje se rodilo na Iberijinom letu u povijesti kompanije.


Podijeli: Facebook Twiter