Beba ispala iz kolica i lakše se ozlijedila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osmomjesecna djevojcica iz Italije u utorak navecer lakše je ozlijedena nakon što je ispala iz kolica koja su otklizala niz stijene na staroj Verudeli. Od zaštitara Sigurnosti Boljun Branimira Sabljaka, koji je zajedno s kolegom Zlatkom Goricanom priskocio roditeljima u pomoc, doznajemo da su se kolica survala u ponor dubok cetiri metra.

- To se dogodilo oko 18.50 sati, dok smo kolega i ja bili u redovnom obilasku šetnica i apartmana po turistickom naselju. Cini se da su roditelji zaboravili zakociti kolica te su ona otklizala niz padinu i zaustavila se na oštrim stijenama. Kolega i ja bili smo 20-ak metara dalje i kad smo vidjeli da su roditelji izvan sebe, priskocili smo u pomoc i izvukli bebu koja je po licu imala manje posjekotine i jako je plakala. Predali smo je roditeljima te pozvali hitnu pomoc i policiju. Prema onome što su nam lijecnici rekli na licu mjesta, beba nije pretrpjela vece traume i ozljede. Bracni par je s djetetom otišao u bolnicu na pregled, a policija je na Verudeli obavila ocevid. Drago nam je da smo se u tom trenutku našli tamo i mogli pružiti pomoc, ispricao nam je Sabljak.

Policijska uprava istarska o ovom je dogadaju izvijestila pak da državljani Italije nisu primijetili da se djecja kolica u kojima je bila beba nekontrolirano krecu niz zemljanu padinu. Nakon prevrtanja kolica po stijenama beba je iz njih ispala te je imala rasjecenu usnu i nekoliko hematoma. Nakon lijecnickog pregleda brigu o djetetu preuzeli su roditelji, priopcila je policija. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter