Beaković novi predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza

Bivši izbornik na čelu Hrvatskog boćarskog saveza - Dinko Beaković
Bivši izbornik na čelu Hrvatskog boćarskog saveza - Dinko Beaković

Dinko Beaković, legenda hrvatskog boćanja i naš najtrofejniji boćar, nekadašnji izbornik reprezentacije Hrvatske, izabran je za novog predsjednika Hrvatskog boćarskog saveza na izbornoj sjednici Skupštine održanoj danas u zagrebačkom Boćarskom domu Zrinjevac. Beaković je tajnim glasanjem dobio podršku 16 članova Skupštine u odnosu na 12 glasova koje je dobio njegov jedini protukandidat Šime Bulić koji je tako nakon osam godina (dva mandata) provedena na čelu HBS-a prepustio čelno mjesto saveza svom nasljedniku.

- Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju svim članovima Skupštine, i onima koji su glasovali za mene i onima koji nisu, jer mi smo svi zajedno jedna velika hrvatska boćarska obitelj - rekao je u svom prvom obraćanju s dužnosti predsjednika HBS-a Beaković. - Zahvalio bih se i svom prethodniku Buliću na svemu dobrome što je u proteklih osam godina učinio za hrvatsko boćanje i na temelju pozitivnih iskustava njegovog rada moj će cilj biti hrvatsko boćanje još kvalitetnije organizirati i voditi ga u budućnosti. Na prijedlog novog predsjednika Beakovića, za dopredsjednika saveza izabran je Zagrepčanin Petar Buljat, dok je u novi deveteročlani Izvršni odbor HBS-a izabran i Valter Krizmanić, predsjednik Istarskog boćarskog saveza.

Od ostalih odluka recimo da će se u Istri ove godine održati tri državna natjecanja, kadetsko prvenstvo Hrvatske od 10. do 14. srpnja u Ročkom Polju, Kup Hrvatske 6. srpnja u Pazinu, a prvenstvo Hrvatske u parovima 7. i 8. prosinca u Puli. Nova sezona u Prvoj HBL počet će u 21. rujna, a jesenski dio u kojem će se odigrati devet kola završiti će 16. studenog. Nastavak slijedi 1. veljače i preostalih devet kola odigrat će se zaključno s 5. travnja. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter