Beach barovi od Verudele do Štinjana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na podrucju grada Pule ove ce godine biti ukupno pet novih lokacija za montažu beach barova ili, kako se službeno nazivaju - kiosci ugostiteljske namjene.

Kako saznajemo od Marine Gržinic-Buric, tajnice Vijeca za davanje koncesijskih odobrenja, uz pet starih, odredeno je, dakle, još pet novih lokacija za postavu tih montažnih objekata tijekom ljetne sezone. Rijec je o lokacijama uz more na Valovinama, Verudeli, odnosno Saccorgiani, te trima na podrucju štinjanskog priobalja, tocnije na Puntiželi.

- Na Valovinama je koncesijsko odobrenje dobila Tatjana Karan, i to je jedina lokacija koja je išla na licitaciju, jer je bilo više zainteresiranih osoba, dok su ostale išle po pocetnoj cijeni jer je, naravno, stigla samo jedna ponuda za izdavanje koncesijskog odobrenja, pojasnila je Gržinic-Buric.

Na podrucju Štinjana, odnosno Puntižele, nalazi se najveci broj lokacija na kojima je dozvoljeno postavljanje beach barova, cak šest.

- Tu se nalaze tri, nazovimo ih stare lokacije, dakle one za koje je vec lani izdano koncesijsko odobrenje. Rijec je o dvije lokacije na Hidrobazi - jedno odobrenje dobio je Dario Marceta, vlasnik obrta Marceta, a drugo Saša Moda d.o.o. Takoder, u autokampu na Puntiželi dodijeljeno je koncesijsko odobrenje Oliveru Kramaru, a nedaleko se nalazi i nova lokacija za koju je koncesijsko odobrenje dobio obrt Vitar Ivana Macuke.

Osim ta dva, na podrucju autokampa na Puntiželi nalazit ce se i treci, i to u postojecem objektu malo dalje od beach bara Olivera Kramara. Za to je podrucje utvrdena granica pomorskog dobra i, s obzirom na to da se objekt nalazi unutar te granice, bilo je moguce i za taj objekt izdati koncesijsko odobrenje. Dobio ga je Emanuel Poldrugovac, rekla nam je Gržinic-Buric.

U Štinjanu, tocnije u Štinjanskoj vali, dodijeljena je još jedna, i to Udruzi prijatelja obalne utvrde Punta Christo, ali ce taj objekt uglavnom biti vezan uz Outlook festival najavljen za kraj kolovoza.

Na Saccorgiani je izdano novo koncesijsko odobrenje za novu lokaciju podno vojnog objekta kod starog mola. Odobrenje je dobio obrt Brid d.o.o. koji zastupa Danijel Birgmajera. (S. ZRINIC TERLEVIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter