Bazen i dalje nedostižan sportski objekt

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na konferenciji za novinare clanovi Ladonje Filip Zoricic i Robert Doric osvrnuli su se na probleme u pulskom sportu, a potaknuti preoblikovanjem NK Istra. Medu ostalim, nejasna vizija razvoja sporta potaknula je Dorica da ponovno aktualizira vjecnu pulsku temu gradnje gradskog bazena koja nikako da se dogodi vec šest desetljeca.

- U zadnjih 20 godina napravljeno je više od sedam idejnih projekata, ali niti jedna gradska vlast dosad nije bila sposobna izgraditi bazen. Zadnja lokacijska dozvola datira iz 2004. pa se postavlja pitanje zašto nema nikakvih odgovora vec sedam godina, rekao je Doric te ustvrdio da je prošlo više od dvije godine otkako je gradonacelnik Boris Miletic, konstantno obecavajuci gradnju, rekao da je zapelo zbog imovinskopravnih odnosa.

Doric tvrdi da bazen nije tako nedostižan sportski objekt da ga Pula treba cekati desetljecima, navodeci primjer iz Varaždina. A da nije usamljen u toj tvrdnji potkrijepio je snimljenom izjavom donedavnog predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza Perice Bukica koji je dao podršku izgradnji pulskog bazena.

- Ako je moguce da se napravio stadion, koji ce se sada unijeti u kapital, zašto se ne bi napravio bazen u kojem bi djeca bila tijekom cijelog dana, zapitao se Zoricic. Naveli su i "zlatne" primjere sportaša, koji osim nogometaša postoje u ovom gradu poput plivacice Valery Švigir i vaterpolista Damira Burica, koji su usprkos tome što treniraju u nemogucim uvjetima, ostvarili svjetski i europski uspjeh.

Zoricic je u konacnici predložio da se master projektom s jasnom strategijom razvoja sporta okrene prema svim pulskim sportskim kolektivima, a ne samo prema jednom, profesionalnom klubu.


Podijeli: Facebook Twiter