Bavarci: Zašto nema autoceste od Kopra do Istre?

(B. BAN)
(B. BAN)

Drugi dan najvećeg bavarskog sajma turizma F.re.e prošao je za Hrvatsku u znaku velikog interesa posjetitelja. Obilazili su sve hrvatske štandove, tražili dodatne informacije, a da je ljetovanje u Hrvatskoj, posebno Istri, Bavarcima jednostavno u krvi potvrdili su i novinari koji su došli na konferenciju za medije Hrvatske turističke zajednice – svi su odreda već bili u Hrvatskoj.

Novinare je zanimalo kakve su cijene u marinama, što je s gradnjom autoputa od Kopra do Istre budući da se upravo taj dio pokazao uskim grlom i hoće li konačno zaživjeti promet hidroavionima u Dalmaciji. Neke je zanimalo i koje je benefite Hrvatska doživjela od kada je članica Europske unije i koje projekte će financirati iz Europe.

Direktorica HTZ-a Meri Matešić odgovorila je da se cijene u nautici ne bi trebale mijenjati, odnosno da će se eventualno povećavati za stopu inflacije, dok na ostala pitanja nije bilo konkretnih odgovora. Što se tiče novca iz Europskih fondova tek je rečeno da se projekti pripremaju za narednu godinu.

A u tome bi Hrvatskoj mogla pomoći Bavarska. Tako barem tvrdi ministar turizma Darko Lorencin koji se jučer za vrijeme svog službenog puta u München sastao s dopredsjednicom bavarske vlade i ministricom gospodarstva, medija, tehnologije i energetike Ilse Eigner.

- Upoznao sam je i s našim investicijskim projektima, posebno ovih koji se dotiču privatizacije hotela. Željeli bi da njemački investitori jače uđu u hrvatski turizam, zaključio je Lorencin. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter