Batvaci: Krenuo u maslinik pa pronašao leš

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Leš nepoznate osobe i spola u raspadajucem stanju pronaden je u cetvrtak na jednoj livadi u blizini ceste Vodnjan - Bale nedaleko od mjesta Batvaci na Vodnjanštini, tocnije u predjelu zvanom Altura.

Prema prvim neslužbenim informacijama, bolje receno spekulacijama, preminula osoba bi mogla biti ženskog spola, no to ce potvrditi tek obdukcija kojom bi se trebao utvrditi i uzrok smrti. Tijelo je vec dulje vrijeme ležalo pored jednog suhozida u visokoj travi, u blizini jednog maslinika.

Okrenut potrbuške
Do mjesta na kojem je pronadeno tijelo nepoznate osobe s glavne ceste Vodnjan - Bale nije ni malo lako doci. Isprva izgleda jednostavno jer je potrebno s glavne ceste samo skrenuti ulijevo kod velikog križa koji se nalazi preko puta i u blizini skretanja za Mednjan.

No brojni razrovani makadamski putovi, od kojih su neki oznaceni plocama koje pak oznacavaju da se na tim mjestima obnavljaju istarski kažuni (prema projektu Grada Vodnjana, op. a.), križaju se na više mjesta. Na otprilike dva kilometra od glavne ceste dolazi se do poljoprivrednog zemljišta koje je tvrtka Stancija St. Antonio d.o.o. dobila u zakup od države za sadnju maslinika.

Upravo zahvaljujuci blizini maslinika je leš i pronaden. Naime, na njega je doslovce nabasao Aleksandar Biritteri, djelatnik maslinika koji je trebao pronaci i obici jednu od šikarom obraslih njiva na kojima ce tvrtka u kojoj je zaposlen saditi masline.

"Leš sam pronašao oko podneva. Bio je okrenut na trbuh i na sebi nije imao ni odjece ni obuce. Više sam se šokirao nego uplašio. Išao sam pješice tražiti naše njive i vidio nešto u travi.

Prošao sam pored toga ne obracajuci pažnju i tek na povratku sam shvatio o cemu se radi kada sam se približio i kada je zasmrdilo. Odmah sam obavijestio policiju. Leš se nalazi na dvjestotinjak metara od mjesta gdje sada stojimo, odnosno od maslinika", rekao nam je Biritteri.

Uz ocevidnu ekipu PU istarske na mjesto pronalaska leša izašao je i patolog pulske Opce bolnice dr. Ilija Kucinar. Policija je obavijestila i dežurnog istražnog suca pulskog Županijskog suda koji nije izašao na mjesto dogadaja.

Nakon što je tijelo odvedeno na patologiju pulske Opce bolnice radi obdukcije, probili smo se kroz gustiš do mjesta na kojem je pronadeno. Ono je dosta udaljeno od maslinika, kao što je rekao Biritteri, dvestotinjak metara, i od tamo se uopce ne može vidjeti.

Na istom mjestu nestala Radmila Dimitrijevic

Prema rijecima voditelja Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu PU istarske Valtera Opašica, prema prvim tragovima prikupljenim na mjestu dogadaja za sada je iskljucena nasilna smrt.

Opašic je naveo da ce obdukcija biti obavljena tijekom petka te ce nakon toga biti pokrenut proces identifikacije.

Iako je prerano donositi ikakve zakljucke, neizbježno je napomenuti da je baš na istom podrucju pred dva i pol mjeseca, tocnije 20. srpnja, nestala Medulinka Radmila Dimitrijevic (33). Policija je za njom bila formalno obustavila potragu, no i dalje u redovnom operativnom radu prikuplja informacije u cilju njenog pronalaska.

Vec smo detaljno izvještavali da je potraga pocela, a zapravo i završila upravo na Vodnjanštini. U blizini mjesta gdje je pronaden leš nepoznate osobe, tocnije u blizini Gajane, policija je locirala jedan od dvaju mobitela koje je Radmila navodno imala sa sobom.

Ubrzo je pronaden i njezin bicikl i dio osobnih stvari, navodno odjeca. Pretraženo je cak 1.690 hektara oko Vodnjana, Gajane, Peroja i Dragonere, no za sada bez ikakvih rezultata.

"Mi ne vjerujemo da je to moja kci", rekao nam je kratko Radomir Dimitrijevic, Radmilin otac. Njegov sin Dean kazao nam je da je policija bila kod njih te da im je priopcila da su pronašli leš mlade ženske osobe u raspadajucem stanju.


Podijeli: Facebook Twiter