Batmobil za miliijun dolara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas se svatko može voziti poput Batmana ima li na raspolaganju milijun dolara i 20.000 radnih sati. Dokaz tome je švedski konstruktor koji je napravio svoj Batmobil, ukljucujuci oružje i "zgodne spravice" koje su izludivale Jokera.

Nema sumnje da se poduzetni Švedanin tijekom te 3,5 godine morao osjecati poput Brucea Waynea. OK, vjerojatno ne zaraduje poput Wayne Enterprisesa niti ima mudrog Alfreda da mu donosi caj u pauzama... ali to je ionako drugi film.

Švedanin je uzeo šasiju Lincoln Continentala iz 1973. te je nakrcao gadgetima kao što je tehnologija za prepoznavanje glasa, kamere koje prate što se dogada iza vozila, satelitska navigacija i naravno - mitraljezi.

Za one rijetke trenutke u kojima vožnja Batmobilom postane zamorna, tu su se ugurali i DVD player te plazma-TV. Na kraju krajeva, i gužva u Stockholmu dojadi iako vozite mrcinu od 700 konjskih snaga.

Ova verzija Batmobila nije baš pravi pokretni vojni arsenal poput Tumblera, kakav se pojavljuje u filmovima o Batmanu koje je režirao Christopher Nolan, ali nema sumnje da ce se baš svi koji ga primijete na cesti okrenuti za njim.

A naš prijedlog vozacu je da gleda "Viteza tame" kad nocu bešumno klizi praznim ulicama. To bi vec bilo nešto.


Podijeli: Facebook Twiter