Batelić u borbi za mjesto pod "zeleno-žutim" suncem

Biti ili ne biti - Kristijan Batelić (M. MIJOŠEK/arhiva)
Biti ili ne biti - Kristijan Batelić (M. MIJOŠEK/arhiva)

Posla u pulskom nogometnom prvoligašu doista ne manjka. Trener Igor Pamić i dalje se najviše druži s mobitelom koji mu je na uhu postao gotovo naušnica. Zove, traži igrače, raspituje se za njih, pa onda drugi njega zovu i nude igrače. Vremena je sve manje, pripreme nikad kraće, a slaganje igračke križaljke za novu sezonu još je daleko od kraja.

U križaljci sad više nema Prelčeca i Aganovića koji su raskinuli suradnju s klubom, ali je zato trener Pamić ove pripreme i ovu sezonu proglasio vrlo važnom u karijeri jednog od rijetkih izdanaka omladinskog pogona ovoga kluba, Kristijana Batelića, koji se nakon niza pegula pokušava izboriti za "mjesto pod suncem" među "zeleno-žutima".

- Zdravlje me sad služi, ozljeda je stvar prošlosti i normalno pratim tempo suigrača na ovim treninzima, rekao je Kristijan Batelić. "Stanka ipak nije bila onako duga kako se mislilo u startu. Već nakon mjesec i pol počeo sam raditi na stabilizaciji, učvršćivanju trbušnog zida da bih spriječio eventualne nove probleme. I sad je konačno sve u redu, ništa me više ne boli."

Batelić je bio najpoznatije ime među igračima koje je pulski prvoligaš poslao na kaljenje u redove Rovinja.

- Odigrao sam cijelu jesen i pola proljeća za rovinjskog trećeligaša tako da imam veliki broj utakmica u nogama i potrebno samopouzdanje za ovo što me sad čeka. Ovo mi je već četvrta sezona kako treniram sa seniorima, ulazim u zadnju godinu ugovora i više se ne mogu izvlačiti na priče o talentu. Sad je vrijeme da pokažem jesam li za prvoligaški nogomet ili nisam. Ovo vidim svojom zadnjom šansom da se iskažem, sad kad sam zdrav. Samo da me zdravlje i dalje posluži. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter