Batarelo: Umor nam ne može biti alibi

Ante Batarelo (D. MEMEDOVIĆ)
Ante Batarelo (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 nastavili su "crni niz" upisavši u posljednja 22 dana šesti poraz u isto toliko odigranih utakmica, četiri prvenstvene i dvije u Kupu. Pritom su "zeleno-žuti" u 540 minuta samo jednom pronašli put do protivničke mreže, dok je Igor Lovrić 14 puta morao posegnuti za loptom koja je završila iza njegovih leđa i baciti je prema centru s kojeg su njegovi suigrači potom kretali u nastavak susreta.

Za momčad koja je prijašnjih sezona uvijek bila proglašavana "proljetnim hitom" riječ je o poprilično alarmantnoj situaciji koju donekle može opravdati činjenica da je ove godine izostala uobičajena borba za goli prvenstveni život koja se ranije znala protegnuti do posljednjih kola. U ovoj sezoni ostanak je osiguran već davnih dana, to stoji, ali isto tako stoji i da je Istra 1961 u nedjelju na Parku mladeži pružila blijedu predstavu u kojoj je domaćin stigao do zasluženih bodova.

S takvim se razmišljanjem složio i jedan od niza Splićana u pulskim redovima Ante Batarelo, za kojeg se do zadnjeg trena nije znalo hoće li u nedjelju uopće i zaigrati. Problem je ležao u neugodnoj ozljedi ligamenata lijevog lakta, no onda je drugi Splićo, fizioterapeut Goran Marjanović to uspio nekako sanirati, a Batarelo je stisnuo zube i zaigrao, bolovima usprkos. Ispunila se tako jedina želja većine stanovnika "zeleno-žute" svlačionice koji su kao glavni preduvjet pozitivnom rezultatu u Splitu naveli njegovo igranje, ali na kraju ni s Batarelom u kadru pulski prvoligaš nije uspio izvući ništa više od još jedne "nule" u nizu.

- Kad nema tko igrati, onda sam dobar i ja - našalio se Ante Batarelo na činjenicu da su ga pred nedjeljnu utakmicu mnogi zazivali. - Šalu na stranu, odigrali smo lošu utakmicu, pogotovo njen sam početak. Nogometaši Splita odmah su nam stvorili nekoliko izglednih prilika koje nisu uspjeli realizirati, nakon čega smo se mi malo pribrali i uspostavili kakvu-takvu ravnotežu. No, primili smo tada gol iz penala i u nastavku je sve bilo puno teže. Split je dobra momčad, zna se braniti, dok smo na drugoj strani mi pokušali sve, imali smo i neku inicijativu u drugom poluvremenu, ali onda je stigao i taj drugi gol iz prekida koji je sve riješio.

- Proteklih mjesec dana imali smo puno utakmica i većina nas koji smo igrali protiv Splita odradila je sve te susrete te je sigurno da određeni umor postoji, ali to nam ne može biti opravdanje. Jednostavno smo morali puno bolje odigrati, smatra Batarelo.

Htjeli to oni priznati ili ne, očito je da su nogometaši Istre 1961, nakon što su osigurali ostanak u Prvoj HNL, sva svoja razmišljanja usmjerili k polufinalu Kupa, dvostrukom dvoboju protiv Rijeke iz kojeg je bolji dobio priliku boriti se za Rabuzinovo "Sunce". Kad nisu uspjeli izboriti finalnu vizu, glave su im se "ispraznile" i teško se potom bilo vratiti u prvenstvenu kolotečinu. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter