Batarelo o susretu protiv Zadra: Zaboraviti Rijeku

Ante Batarelo (D. MEMEDOVIĆ)
Ante Batarelo (D. MEMEDOVIĆ)

Po peti put u ovoj sezoni danas će snage odmjeriti, u susretu 27. kola Prve HNL koji će se igrati na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" s početkom u 19 sati, nogometaši Istre 1961 i Zadra. Serijal okršaja Puljana i Zadrana otvoren je sredinom rujna kad su na "pulskoj bombonijeri" gosti bili uspješniji i pogotkom Begonje postignutim u 90. minuti došli do punog plijena.

Slatka osveta "zeleno-žutih" stigla je na prelasku iz studenog u prosinac, kad su unutar osam dana triput svladali Zadrane ne primivši pritom niti jedan pogodak. U prvenstvenom ogledu na Stanovima bilo je uvjerljivih 4:0, dok su u četvrtfinalu hrvatskog Kupa u Puli slavili s 1:0, a u Zadru s 2:0. Od sedam pulskih pogodaka jedan je, četvrtog u prvenstvenom dvoboju, zabio i Ante Batarelo, koji je u srijedu na Kantridi, u prvom susretu polufinala kupa Hrvatske, prvi put predvodio Istru 1961 s kapetanskom trakom oko ruke.

- Na tri posljednje utakmice nadigrali smo Zadrane u svim segmentima igre i kao plod toga stigle su i naše pobjede. Mislim da smo i u ovom trenutku bolja momčad od Zadra te ako danas budemo imali pravi pristup, očekujem novu pobjedu - nije previše dvojio Ante Batarelo, vezni igrač Istre 1961.

- Zadrani su se u međuvremenu malo digli, ojačali svoje redove, ali to ne mijenja puno na činjenici da smo mi ipak kvalitetnija momčad. Najbitnije će biti na kratko vrijeme maknuti Rijeku iz naših glava, to nam mora biti glavni cilj, premda je teško zaboraviti činjenicu da već za četiri dana igramo utakmicu koja nam može donijeti plasman u finale Kupa. Svima nama je to veliki izazov, veći od ogleda protiv Zadra, ali danas Rijeku moramo zaboraviti i biti fokusirani isključivo na susret protiv Zadrana te dati sve od sebe da na njemu stignemo do tri boda, rekao je Batarelo. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter