Batarelo: Nitko nije favorit protiv nas na Drosini

Hajduk definitivno nije nepobjediv, Ante Batarelo (M. ANGELINI)
Hajduk definitivno nije nepobjediv, Ante Batarelo (M. ANGELINI)

Derbi sedmog kola Prve HNL igrat će se danas na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" gdje će, s početkom u 21 sat, petoplasirana Istra 1961 ugostiti drugoplasirani Hajduk.

Splićani su, uz Dinamo, jedina momčad koja u tekućoj sezoni još nije osjetila gorčinu poraza, doseg koji će, ako je vjerovati tradiciji, večeras biti na velikoj kušnji.

Naime, u proteklih 18 mjeseci ove su momčadi četiri puta odmjerile snagu, od čega triput na Poljudu, a iz tih su dvoboja "zeleno-žuti" izišli bogatiji za osam bodova. Jedini ogled na "pulskoj bombonijeri" okončan je bez golova, dok je u Splitu bilo 1:1 uz pogodak Križmana, 0:1 kad je gol vrijedan pobjede zabio Roce te1:2 ovog proljeća kad su Hajduku glave došli Milić i Budicin.

Od ta četiri susreta na jednom je, onom okončanom 1:1, zeleno-žuti dres nosio i Ante Batarelo, koji je tom prilikom na poljudskom travnjaku proveo 88 minuta nakon čega je svoje mjesto ustupio Stipi Bačeliću Grgiću. Kako je proteklu sezonu 28-godišnji rođeni Splićanin proveo u redovima Slaven Belupa, danas će dobiti priliku da debitira na "Drosini" protiv matičnog kluba, utakmica koja po svemu sudeći za njega ne bi trebala biti kao sve druge.

- Iskreno, kad sam bio mlađi puno me više "palila" ta utakmica, bio mi je puno veći i puno ljepši osjećaj igrati protiv Hajduka i dokazati se protiv bivšeg kluba, dok mi je sada kad sam već dosta toga prošao postala utakmica kao i svaka druga te se tako i spremam za nju.

Ipak sam već kao stariji kadet, sa 16 godina prešao u Solin gdje sam potom i započeo seniorsku karijeru i dosta je vremena otada prošlo, jedino što je ostao taj gušt igranja protiv Hajduka jer je ipak riječ o jednom od naših najboljih klubova - rekao je Ante Batarelo, pouzdani vezni igrač Istre 1961.

Caktaš, Kouassi, Mikanović, Milić, Jozinović, dug je popis igrača od kojih na neke trener Hajduka Igor Tudor večeras sigurno, a na neke vjerojatno, neće moći računati.

- Bez obzira na to što danas neće biti kompletan, Hajduk ima odličnu momčad. Sigurno je da će im faliti neki od igrača koji neće moći nastupiti, ali bez obzira tko bude zaigrao morat ćemo biti oprezni. Igraju više nego dobro, vole imati posjed lopte i stalno pritišću, a na kraju krajeva još su neporaženi u prvenstvu i očekuje nas težak posao.

Mlada su momčad, što im može biti i prednost jer su sigurno puni snage i motiva da se dokažu, da pokažu da su igrači za Hajduk. Na nama je da budemo isto tako dobri i ako budemo pravi, ako na terenu napravimo sve što se dogovorimo u svlačionici, možemo do tri boda. Hajduk definitivno nije nepobjediv, pogotovo ne ovdje na "Drosini" gdje protiv nas nitko nije favorit - istaknuo je Batarelo. (I. CEROVAC)

Trostruki program

Danas će se na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" odigrati tri dvoboja između Istre 1961 i Hajduka. Uz večernji šlager, na koji su svoj dolazak najavili i skauti renomiranih talijanskih klubova poput Juventusa, Torina i Atalante, snagu će u jutarnjim satima na pomoćnom igralištu s umjetnom travom odmjeriti i juniori i kadeti kojima započinje natjecanje u Prvoj ligi mladih. Kadeti će igrati 2x40 minuta s početkom u 9.30 sati, a juniori 2x45 minuta s početkom u 11.30 sati.


Podijeli: Facebook Twiter