Batarelo: Mogli smo i više napraviti

Ante Batarelo (M. ANGELINI)
Ante Batarelo (M. ANGELINI)

Opustio je Gradski stadion "Aldo Drosina". Domaćom pobjedom protiv Splita nogometaši Istre 1961 zaključili su više nego uspješnu polusezonu.

Uz plasman u polufinale Hrvatskog kupa, nogometaši Istre 1961 prezimit će na šestoj poziciji na ljestvici s 26 bodova na svom kontu. Vodeći Dinamo, protiv kojeg 6. veljače trebaju odraditi odgođenu utakmicu, bježi im 17 bodova, dok su Puljani "fenjerašu" Hrvatskom dragovoljcu odmakli 16.

- Kad usporedim ovu polusezonu sa svojom prvom epizodom u Puli, sada me dočekala puno bolja momčad i odmah je i rezultat bolji, rekao je Ante Batarelo, pouzdani veznjak Istre 1961.

Na otvaranju sezone na Kantridi uklopio se u sivilo cijele momčadi, no potom je, kako je sezona odmicala, dizao nivo svoje igre te je postao nezamjenjiv kotačić u "zeleno-žutom stroju". Proveo je Batarelo na terenu ukupno 1.425 minuta što je treći učinak u momčadi iza Obšivača (maksimalnih 1.710) i Blagojevića (1.486).

- Uspio sam u završnici i zabiti dva gola, prva dva koja sam postigao u dresu Istre 1961 i koji su malo uljepšali cjelokupnu sliku - istaknuo je Batarelo.

- Ušli smo u polufinale Kupa, imamo komotnu situaciju u prvenstvu, daleko smo od zone ispadanja, ali nekako imam osjećaj da smo mogli još puno više napraviti, naglasio je Batarelo. - Previše smo bodova prosuli, neke nesretno, a neke zbog naših gluposti. Doma smo uzeli premalo bodova, tu prvenstveno mislim na remije s Osijekom i Slaven Belupom gdje smo realno, po omjeru snaga obje momčadi, trebali pobijediti. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter