Batarelo: Krenuli smo bezglavo u napad i kažnjeni smo

Ante Batarelo uz pomoć Josipa Uzelca zatvara put Tomislavu Martincu (M. MIJOŠEK)
Ante Batarelo uz pomoć Josipa Uzelca zatvara put Tomislavu Martincu (M. MIJOŠEK)

Utakmica s Lokomotivom i dalje je tema dana među pulskim ljubiteljima nogometa. Oko "Drosine" raspravljalo se većinom o sudačkim propustima suca Bruna Marića i izjavama trenera Igora Pamića koje su dodatno usijale atmosferu u ovim i ovako vrućim danima.

No, žalbe pojedinih klubova o tome kako su "pokradeni" u korist kluba koji živi u sjeni diva iz Maksimira nisu nikakva novost. Ponavlja se to iz sezone u sezonu i tako će se i nastaviti sve dok se ostali klubovi Prve HNL ne udruže i istupe zajedno protiv ovakvog natjecanja u kojemu se točno zna koji su klubovi jednakiji od ostalih. No, u pulskom se prvoligašu trebaju što prije okrenuti idućem ispitu, prvom od dva uzastopna prvenstvena gostovanja koje će ih odvesti put Koprivnice.

Idealan sugovornik stoga je bio neumorni radnik sredine terena Ante Batarelo, koji se ljetos vratio u Istru 1961 nakon sezone provedene upravo u Slaven Belupu.

Naravno, početak razgovora ipak je skrenuo prema Lokomotivi.

- Još se uvijek govori o toj utakmici, žao nam je svima što nismo okrunili našu bolju igru i pobijedili. Nažalost, ponovno smo u zadnjim minutama, po tko zna koji put, primili golove i ostali bez ijednog boda, rekao je Batarelo.

Ostavimo li trenutak po strani suđenje, ostaje činjenica da su "zeleno-žuti" nakon izjednačujućeg gola krenuli "grlom u jagode" i bili kažnjeni drugim golom.

- Kad sad o cijeloj situaciji razmišljamo hladne glave, ispada da je tako. Krenuli smo malo bezglavo u napad kako bi vratili vodstvo i bili smo kažnjeni. Ali, treba i nas razumjeti. Cijelu smo utakmicu bili bolji, trebali smo i povećati vodstvo, jer smo imali dobre prilike za to, a i odluke suca su utjecale na nas.

Kad se sve to skupi, lako je razumjeti zašto smo onako jurnuli u napad. Istina je da se to nije trebalo dogoditi, morali smo biti prisebniji i barem bod sačuvati, veli Batarelo. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter