Batarelo: Bod protiv ovakvog Hajduka ima težinu

Ante Batarelo i Jure Obšivač (M. ANGELINI/arhiva)
Ante Batarelo i Jure Obšivač (M. ANGELINI/arhiva)

Ponedjeljak, Gradski stadion "Aldo Drosina", devet sati ujutro. Premda im je trener Igor Pamić 12 sati nakon derbija sa splitskim Hajdukom na istom mjestu zakazao trening, to nije zasmetalo nogometašima Istre 1961 te su se svi odreda na suncem obasjanoj "pulskoj bombonijeri" pojavili s osmijehom od uha do uha.

Odličnom raspoloženju zacijelo je pridonijela činjenica da je Tomislav Havojić, strijelac pogotka protiv Splićana, jučer slavio 25. rođendan te je povodom toga odlučio malo počastiti svoje suigrače, ali još više odlična predstava "zeleno-žutih" koju su pružili u srazu sa zahuktalim Hajdukom.

Dvoboj protiv Splićana jučer je bila tema kojom je započinjao i završavao svaki razgovor. Čak i po okončanju treninga nekolicina igrača se zadržala još neko vrijeme na terenu i sjedeći na klupi za rezerve komentirala dobre i loše stvari s nedjeljne utakmice.

Među njima bio je i Ante Batarelo, koji je u 83. minuti zamalo iskoristio jednu lošiju intervenciju golmana Tomića i "zeleno-žutima" donio tri boda, ali i igrač na kojem je u 36. minuti napravljen prekršaj za kazneni udarac iz kojeg je Istra 1961 poravnala šest minuta kasnije.

- Bila je to naša najbolja utakmica u drugom dijelu sezone. Odigrali smo odlično, pogotovo u drugom poluvremenu, muški smo se suprotstavili Hajduku i dobro smo izgledali na terenu. Premda, moramo priznati da nismo bili pravi na početku susreta.

Hajduk je imao inicijativu i ja sam na terenu imao osjećaj da je svaki njihov napad opasnost za naš gol. Poslije primljenog pogotka malo smo pohvatali konce i to je puno bolje izgledalo, bili smo potom bolja momčad - istaknuo je veznjak Istre 1961.

- Hajduk je uvijek Hajduk, a usto sad nakon dugo godina opet igra pravi nogomet. Time ovaj bod još više dobiva na težini, ako se zna da ga nismo uzeli na neko grčevito branjenje, na neki "lopovluk", već smo s jakim protivnikom odigrali izjednačenu utakmicu, zaključio je Batarelo. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter