Bata Živojinovic kriticno nakon moždanog udara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati srbijanski glumac Velimir Bata Živojinovic (79) doživio je težak moždani udar, piše u cetvrtak beogradski dnevni list Press i navodi da se proslavljeni glumac nalazi u posebnoj bolnici za lijecenje cerebrovaskularnih bolesti gdje se lijecnici bore za njegov život.

Živojinovic je, kako doznaje taj list, moždani udar doživio u utorak i za dva dana, koliko je vezan za krevet, unatoc svim naporima konzilija vrhunskih lijecnika, prognoze su obeshrabrujuce.

Neimenovani izvor iz bolnice tom dnevniku rekao je da Živojinovic nije u komi, ali da je njegovo zdravstveno stanje veoma ozbiljno.

- Za dva dana, koliko leži kod nas, teško je prognozirati hoce li preživjeti ili ne, ali za sada mu je zdravlje dosta ugroženo. Imao je baš težak moždani udar. Pospan je i teško komunicira, navodi taj izvor.

List podsjeca da je Živojinovic, kojem je jedan od njegovih brojnih filmova, ''Valter brani Sarajevo'', donio veliku popularnost cak i u dalekoj Kini, 2006. godine preživio infarkt koji mu je jako oštetio srce.

Živojinovic je, osim glume, poznat i kao politicar i zastupnik Socijalisticke partije Srbije (SPS) u nekoliko mandata, a bio je i kandidat te stranke na predsjednickim izborima u Srbiji 2002. godine.


Podijeli: Facebook Twiter