BAT vlasnik Tvornice duhana Rovinj

Ram Addanki, novi predsjednik Uprave TDR-a
Ram Addanki, novi predsjednik Uprave TDR-a

British American Tobacco (BAT) novi je vlasnik Tvornice duhana Rovinj s kojom je preuzeo i tvrtke u sastavu Adrisove duhanske strateške poslovne jedinice – Istragrafiku, Hrvatske duhane, maloprodajne lance iNovine i Opresu, te udio u Tisku.

- Ovo je povijesni trenutak i za TDR i za BAT kao dvije vodeće kompanije u duhanskoj industriji, koje su se, svaka sa svojom bogatom tradicijom i dugom privrženošću kvaliteti i izvrsnosti, sada spojile. BAT visoko cijeni TDR-ov integrirani poslovni model koji uključuje otkup i preradu duhana, proizvodnju cigareta, pakiranje, distribuciju i maloprodaju. Tvornica u Kanfanaru u skladu je s najvišim svjetskim standardima, stoga smo vrlo uzbuđeni što Kanfanar postaje dio naše europske proizvodnje", istaknuo je novi predsjednik Uprave TDR-a Ram Addanki.

Podsjećamo, preuzimanjem TDR-a od strane BAT-a u cijelosti je realiziran ugovor koji su, 30. svibnja u Londonu, potpisali predsjednik Uprave TDR-a, ujedno i član Uprave Adris grupe, Mato Zadro i predstavnici kompanije British American Tobacco, a čija je transakcija, nakon odbitaka obveza TDR-a, iznosila 505 milijuna eura. Kako stoji u priopćenju upućenom medijima, ovom akvizicijom objedinjuje se najbolje u objema kompanijama, TDR-ova hrvatska baština i lokalno znanje s BAT-ovim međunarodnim stručnim iskustvom i brandovima - čime nastaje čvrsta osnova za daljnji rast i razvoj kompanije.

- Zajedno s TDR-om, BAT postaje jedan od većih poslodavaca u Hrvatskoj, izravno zapošljavajući 2.450 ljudi, i odlučan je nastaviti  TDR-ovu vrijednu tradiciju doprinosa gospodarskom rastu u Hrvatskoj. To konkretno znači da se BAT obvezuje očuvati radna mjesta, postojeća prava zaposlenika ostaju nepromijenjena, a otvaraju se i nove prilike za visokomotivirane i kompetentne zaposlenike. Također, TDR nastavlja poslovati pod istim imenom, integriran u BAT-ovu organizaciju. Tržišta Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije činit će novi klaster sa sjedištem u Hrvatskoj, dok će TDR-ovo poslovanje na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova biti integrirano u BAT-ov postojeći klaster Srednje Europe sa sjedištem u Češkoj, piše u zajedničkoj objavi za medije TDR-a i BAT-a. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter