Bastardzi i Joe Bowie

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Live kombinacija popa, funka i jazza uvijek može biti odlicno osvježenje za ljubitelje glazbe u ljetnim mjesecima, a kada tu kombinaciju miksaju profesionalci poput The Bastradza i glazbene legende Amerikanca Joea Bowieja, onda je uspjeh zagarantiran.

U ovom izvrsnom glazbenom koktelu imala je prilike uživati sinoc i publika na poreckom Trgu slobode, drugom i, nakon Malog Lošinja, njihovom zadnjem stajalištu ovoga ljeta. Višestruki dobitnici Porina, zagrebacki Bastardzi na domacu glazbenu scenu vratili su se ove godine novim albumom "The Bastardz 6", koji su oplemenili spomenuti Bowie i pulska pjevacica Tasha, koja je svoj uspješni singl "Opasna" realizirala upravo s ovim bendom.



Publiku su zagrijali svojim dobro poznatim hitovima poput "Tvoja ljubav", a kada se nakon dvadesetak minuta na pozornici Tashi, basistu Alenu Svetopetricu, saksofonistu Ivici Premelcu, pijanistu Gojku Tomljanovicu, bubnjaru Damiru Šomenui i gitaristu Jexu pridružio Bowie, ritmovi su se okrenuli u smjeru novog albuma.

Joseph Joe Bowie utemeljitelj je jazz funk grupe Defunkt. Potjece iz cuvene glazbene dinastije Bowie (Lester Bowie jedan je od najboljih trubaca, utemeljitelj Art Ensamble of Chicago, Bryron Bowie saksofonist i aranžer) i mnogi ga smatraju jednim od najboljih trombonista svijeta. Iako vec u kasnim pedesetima, njegov energican nastup i vještina kojom "surfa" izmedu funka i jazza zasjenjuje i mnoge mlade kolege, a stil vrlo dobro amalgamira s kvalitetnom pop funk i jazz glazbom kakvu vec godinama proizvode i njeguju Bastardzi.



U njihovim pitkim glazbenim kombinacijama imaju prilike uživati kako oni koji vole vrsne instrumentaliste i virtuozne izvedbe pjevaca tako i oni koji se uz glazbu žele jednostavno opustiti i zaplesati. Iako ne mnogobrojna, ali dobro raspoložena porecka publika, koju su cinili i domaci i turisti, izvodace je na kraju nagradila srdacnim aplauzom i pozivom na bis.

Koncert Bastardza održan je u sklopu Poreckog ljeta, manifestacije u organizaciji gradske Turisticke zajednice, a nastavlja se u ponedjeljak nastupom poreckog Blue Jeans the Banda.


Podijeli: Facebook Twiter