Bassanese poziva na peticiju za bolju hitnu pomoć

Vili Bassanese (J. PREKALJ)
Vili Bassanese (J. PREKALJ)

Službenom priopćenju u kojem Ministarstvo zdravlja, nakon obavljenog nadzora, tvrdi da u slučaju 74-godišnjakinje iz Jeci, koja je preminula pred zatvorenim vratima umaške hitne pomoći nije bilo stručnog propusta, Grad Umag kontrirao je organiziranjem peticije za efikasniju hitnu pomoć, posebno na Bujštini te traži smjenu ravnateljice županijskog Zavoda za hitnu medicinu dr. Ksenije Družetić Božić.

Najavljuje se i pokretanje postupka za utvrđivanje prekršajne, a eventualno i kaznene odgovornosti čelnih osoba Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije i Istarskih domova zdravlja.

- Ako su tako utvrdila nadležna stručna tijela i organi, nećemo se upuštati u ocjenu njihovog stručnog rada. Možda našoj preminuloj sugrađanki zaista nije bilo pomoći. Međutim, mi ne govorimo o nečijoj stručnosti, kvaliteti rada i poštivanju protokola, već o očitom propustu u organizaciji. Činjenica je da je gospođa preminula na podu, pred zaključanim vratima hitne, dok su medicinski timovi bili na intervencijama, što je nedopustivo.

Kako ćete ocjenjivati stručni rad nečeg što je zatvoreno, kazao je umaški gradonačelnik Vili Bassanese.

Peticijom koju će, u organizaciji gradskog Savjeta mladih, u Umagu od danas biti moguće potpisati na dva štanda ispred Zajednice Talijana "Fulvio Tomizza" i Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić", građani će tražiti i stalno, 24 sata dnevno dežurstvo dvaju timova te  zdravstvenog djelatnika u prostorima umaške hitne.

Bassanese je rekao i da su potpise građani već počeli prikupljati po gradskim kafićima, moguće ih je dati putem Facebooka, a peticiju namjeravaju proširiti na čitavu Istarsku županiju te ih građani koji žele pomoći mogu kontaktirati. (K. FLEGAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter