Bassanese: Pokrenuli smo Umag

Predstavnici s SDP-ove liste u Umagu (T. KOCIJANČIĆ)
Predstavnici s SDP-ove liste u Umagu (T. KOCIJANČIĆ)

''Ja volim Umag'' glavni je moto zajedničke liste za Gradsko vijeće Umaga SDP-a i partnera HSU-a, SDA i SDSS-a čiji je nositelj Vili Bassanese, ali i nadstranački projekt svih partnera koji sudjeluju u ovoj koaliciji.

- Kroz taj projekt želimo istaknuti našu zajedničku opredijeljenost i realizirati razvojne projekte za grad. Javni interes nema alternative i svaka stranka i pojedinac moraju raditi isključivo za građane. Upravo nas je to ponukalo da zajedničkim snagama očuvamo ono što je najvrjednije za naš grad, a to su sigurnost i stabilnost.

Pokrenuli smo Umag, a naša lista je garancija kontinuiteta, daljnjeg razvoja i grada jednakih mogućnosti, a sastavljena je od građana raznih profila i kompetencija. Imamo razloga biti ponosni na naš dosadašnji doprinos i ostvarene rezultate. Upravo mi jamčimo da Umag ide naprijed i da spremno i hrabro gradimo budućnost, istaknuo je Bassanese na jučerašnjem predstavljanju svoje liste.

Kao njihov glavni prioritet izdvojio je zdravstvenu sigurnost Umažana, koji će se već tijekom ove godine liječiti u Izoli.

- Mi jamčimo mogućnost liječenja hitnih slučajeva u bolnici Izola za naše građane. Nakon 20 godina praznih priča pronašli smo konačno rješenje, a jamče ga premijer i Vlada RH.

Naša djela i ostvareni projekti su najbolja potvrda da znamo i da ćemo i dalje voditi brigu o sugrađanima i razvijati se na svim poljima od gospodarstva, obrazovanja, kulture, sporta, socijale, komunalne infrastrukture, solidarnosti, zdravstva i sigurnosti. Zbog naših razvojnih projekta život u Umagu do 2017. bit će kvalitetniji, kao što je danas sigurno bolji nego 2009., kazao je nositelj liste.

Prepoznali su, nastavio je Bassanese, koliko je važno znati komunicirati s državnim i europskim institucijama. Samo u proteklih godinu dana investirano je iz tih izvora više od 20 milijuna kuna i ugovoreno još 150 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Vratili su 30 milijuna kuna starih kredita i ostvarili brojne nove investicije. Danas Grad ima više novaca nego prije četiri godine.

Zajednička lista ovih stranaka ima 17 članova, predstavnika sve četiri opcije, od kojih su 59 posto visokoobrazovani, a 35 posto žene. To su Bassanese, Mauro Jurman, Niko Čančarević, Marino Kocijančić, Slaviša Šmalc, Antonella Degrassi, Mirko Grgić, Mersada Borić, Floriano Brenčić, Nadio Krt, Goran Slavujević, Vesna Mitrović, Franko Martinčić, Jelena Milovanović, Marko Spada, Slavica Renko i Sabina Barjamović. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter