Bassanese: Nema stranačkog zapošljavanja u Gradu Umagu

Vili Bassanese (Arhiva)
Vili Bassanese (Arhiva)

Prijepori u istarskom SDP-u ne prestaju niti za ljetnih praznika. Bivša predsjednica županijskog odbora Maja Šarić nalazi se pred stegovnim postupkom koji može završiti njezinim isključivanjem iz stranke, ili barem zabranom kandidiranja na predstojećim unutarstranačkim izborima, na kojima će se birati novi predsjednik istarskog SDP-a. U istoj se situaciji nalazi i Serđo Popović, predsjednik Foruma mladih SDP-a Istre, koji je ovih dana u medijima optužio Vilija Bassanesea, umaškog gradonačelnika, za stranačka zapošljavanja u gradskoj upravi.

 Gradonačelnik Bassanese takve, kako kaže, neprovjerene tvrdnje - opovrgava. "Ne mogu se složiti da bilo koje jednostrano prozivanje bilo koga bez ikakvog osnova i argumenta, temeljeno na neistini, može samo tako biti objavljeno, a da prije toga nije provjerena istinitost te informacije. Složit ćete se sa mnom da se upravo to i dogodilo i da je time nanesena šteta Gradu Umagu i meni osobno", kaže Vili Bassanese.

Nije zaposleno 40 ljudi

Umaški gradonačelnik, naime, opovrgava informaciju da je u administraciji zaposlio više od 40 ljudi, uglavnom članova SDP-a, stranke kojoj i sam pripada.

"U gradu Umagu stalno je zaposlenih 65 službenika i namještenika te sedam pročelnika, ukupno dakle 72 stalnih djelatnika. Ističem da od 65 službenika niti jedan djelatnik nije član SDP-a. Svi su izvanstranački ili su članovi ostalih stranaka. A od sedam pročelnika tri su članovi SDP-a, dok su četiri pročelnika izvanstranačka", objašnjava gradonačelnik Bassanese. 

"Moram Vas upoznati s činjenicom da je grad Umag jedini grad u Istri gdje SDP obnaša vlast a da niti jedan službenik nije član vladajuće stranke, na što sam ponosan. Bio bih radostan da i ostali gradovi mogu dostignuti takav standard", naglašava SDP-ov Vili Bassanesee i dodaje: "Smatram da je nepotrebno, nakon ovog podatka koji jasno govori o našim vrijednostima i odnosima, komentirati bilo čije izjave koje se temelje samo na neistini i osobnoj mržnji."

S druge pak strane "bojišnice" u istarskom SDP-u, bivša predsjednica Maja Šarić očekuje nove raskole u svojoj stranci. "Očekujemo suspenziju jer nas se plaše," tvrdi Šarić i ističe kako se niti njoj niti njezinim istomišljenicima poput Serđa Popovića neće dopustiti kandidiranje na unutarstranačkim izborima, što će dovesti do novih lomova unutar stranke. "Članovi me pitaju do kada će se voditi takva politika i treba li ostati u SDP-u", napominje Šarić. (Dubravko GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter