Bassanese ne odustaje od Sanje Bencic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je na dnevnom redu posljednjeg umaškog Gradskog vijeca opet bio prijedlog da se profesorica likovne kulture Sanja Bencic imenuje ravnateljicom Puckog otvorenog ucilišta "Ante Babic", i to nakon treceg natjecaja, gradonacelnik Vili Bassanese na pocetku sjednice tu je tocku skinuo bez obrazloženja.

Ocito je shvatio da nema dovoljno ruku koje bi to izglasale, što je i sam indirektno potvrdio odgovorom na naš upit.

"Povukao sam tocku jer se nisu stekli uvjeti. Nemam namjeru odustati od svog prijedloga, a vijecnici neka donesu konacnu odluku. Bencic sam i prošli put predložio smatrajuci je najboljom kandidatkinjom pa bih sad bio nevjerodostojan kad bih promijenio mišljenje.

Ne želim trgovati ni s kim, niti lobirati. Imam sedam vijecnika (njegovih pet nezavisnih, HSU-ovac i Ladonja, op.a.) , a ove druge ne kontroliram, niti ih želim kontrolirati (sedam IDS-ovaca, dva HDZ-ovca i tri SDP-ovca, op.a.). Ovakva se situacija može ponoviti i na iducoj sjednici, što može potrajati najduže do godinu dana", kazao je gradonacelnik.

Na sjednici u srijedu bila je izvjesna pat pozicija jer jednog vijecnika nije bilo, pa bi za njegov prijedlog bilo devet za (pridružili bi se po jedan HDZ-ovac i SDP-ovac op. a.), dok bi ih isto toliko glasalo protiv (sedam IDS-ovaca i SDP-ovci).

Telenovela s umaškim ucilištem se ocito nastavlja jer je Bassanese vec predložio Bencic za ravnateljicu prije tri mjeseca, kada se zbog toga podignula velika medijska prašina.


Podijeli: Facebook Twiter