Bassanese: Iza nas stoje djela i rezultati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Želimo nastaviti s politikom razvoja Umaga, kojeg smo pokrenuli prije četiri godine, dovršiti započete i pokrenuti nove projekte. Za to su potrebni stabilnost, sigurnost i kompetentni tim.

Naša djela najbolji su pokazatelj da to znamo i možemo, riječi su kandidata za umaškog gradonačelnika koalicije SDP-a, HSU-a, SDA i SDSS-a Vilija Bassanesea. Za njegove zamjenike predloženi su Mauro Jurman i Niko Čančarević.

Bassanese je istaknuo da je projekt svih partnera u koaliciji "Ja volim Umag", kroz koji namjeravaju zajednički izgraditi Umag.

- Naš tim trenutno može najviše doprinijeti razvoju grada. Garancija smo kontinuiteta i prosperiteta, jer iza nas stoji naš dosadašnji rad, vidljivi rezultati, potpora Vlade i svih institucija. Znali smo pokrenuti Umag iz stagnacije i stečaja, vidimo ga kao modernu urbanu sredinu, gdje će buduće generacije zadovoljiti svoje potrebe od vrtića do visokog školstva, od zapošljavanja do kvalitetnih umirovljeničkih dana, poručio je Bassanese.

Naveo je da su uspjeli uz potporu premijera i Vlade RH osigurati liječenje za hitne slučajeve u bolnici u Izoli za svoje sugrađane. Započeli su s pripremama za gradnju novog centralnog vrtića.

Krenuli su s rekonstrukcijom i izgradnjom nove tržnice, čime će nakon 40 godina Umag dobiti tržnicu kakvu zaslužuje.

- Nastavljamo s izgradnjom najveće sportske zone u Hrvatskoj, što će donijeti cjelogodišnji turizam i nova radna mjesta. Doveli smo plin u grad i nastavit ćemo s izgradnjom plinske mreže i kanalizacije do svake kuće.

Otkupili smo zemljište u industrijskoj zoni Ungarija, gdje nastavljamo s gradnjom infrastrukture i prodajom zemljišta za jednu kunu za proizvodnju. Prodavat ćemo gradske poslovne prostore obrtnicima, izgraditi novi trg u ulici 1. svibnja.

Konačno ćemo u idućem mandatu izgraditi srednju školu, što dosad nitko nije želio, kazao je Bassanese.

Kandidati za gradske čelnike istaknuli su da su u zadnjih godinu dana iz europskih fondova i državnog proračuna uložili više od 20 milijuna kuna i ugovorili još 150 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Vratili su 30 milijuna kuna starih kredita.

- Za razliku od nekih političkih opcija naš program temeljimo na rezultatima i govorimo o razvojnim planovima bitnim za budućnost. Ne bavimo se klevetama i lažima, a vjerujem da će to građani prepoznati, podcrtao je kandidat za prvog čovjeka Umaga. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter