Bassanese i 9 nezavisnih postali clanovi SDP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Umaga i nositelj Nezavisne liste Vili Bassanese veceras je na sjednici Predsjedništva SDP-a Umaga službeno postao clanom te stranke, zajedno s još devet clanova njegove liste, medu kojima su i cetiri vijecnika. Jedini vijecnik koji ce ostati nezavisan je Danilo Latin, koji trenutno ne želi uci u SDP. Osim sindaka, clanovi te stranke postali su dogradonacelnik Mauro Jurman, predsjednik vijeca Goran Slavujevic te vijecnici Floriano Brencic, Antonella Degrassi i Fulvio Valenta.

- Naša Nezavisna lista osnovana je 23. svibnja 2000. i službeno se ugasila 12. ožujka 2012., s našim prelaskom u SDP. Lista ce prestati s radom, a u tu stranku ulazimo s kvalitetom i politickim mirazom koji smo od gradan zaslužili nakon mukotrpnog rada, što su gradani na lokalnim izborima prepoznali. Mi smo sada na vrhuncu svoje snage i u SDp-u smo pronašli politicke istomišljenike i partnere zbog niza zajednickih ideja i vrijednosti na kojima pociva socijaldemokracija. Na nama je sada da sinergijom nastavimo razvijati Umag i Istru, izjavio je  Bassanese odmah nakon završetka sjednice SDP-a.

Na upit je li time izigrao svoje birace koji su za njega glasali kao za nezavisnog kandidata, gradonacelnik je odgovorio negativno.

- Ne, biraci nisu izigrani, ne vidim razlog da to budu. Naša je lista nastala na slicnim idejama koje SDP propagira. išli smo tamo gdje mislim da prirodno pripadamo, odgovorio je gradonacelnik i najavio da ce detalje o ovom transferu reci na konferenciji za novinare u gradskoj upravi u utorak u 11 sati.


Podijeli: Facebook Twiter