Baška: Hotel zatvoren zbog sumnje na legionelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hotel "Corinthia" u Baškoj na otoku Krku preventivno je zatvoren zbog sumnje na prisutnost bakterije legionele, a otvorit će se kad nadležne službe obave pregled sustava u hotelu, doznaje se u nedjelju od tvrtke Valamar Riviera, u sklopu koje djeluje baščanski hotel.

Objekt je, zajedno sa susjednim hotelima "Zvonimir", "Atrium Residence", "Villa Adria" i kampom Zablaće, s kojima dijeli sustav centralnog grijanja, zatvoren nakon što je Europski centar za nadzor i praćenje legionarske bolesti dojavio u Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ)  o mogućoj prisutnosti legionele.

Takva je dojava, kao standardni postupak, stigla nakon sumnji da se bakterijom legionele zarazio njemački turist koji je u hotelu "Corinthia" boravio još sredinom travnja.

Nadzor sustava hotela, postrojenja za grijanje vode te vodovodne cijevi i klimatizacijske instalacije, odnosno higijensko-epidemiološki izvid obavlja Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije iz Rijeke.

Nije riječ o neuobičajenoj situaciji i nema mjesta panici, poručuju iz riječkoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Voditeljica epidemiološke službe dr. Danijela Lakošeljac izjavila je za Radio Rijeku kako je obaveza Zavoda napraviti higijensko-epidemiološki izvid u objektu te poduzeti preventivne mjere nazdora nad legionarskom bolešću, što se i čini. Trenutno nitko nije ugrožen mogućošću zaraze, rekla je dr. Lakošeljac. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter