Bašići: U nesreći ozlijeđeni Pazinjan i Porečanka


U sudaru ford focusa, hyundai getza i autobusa marke Setra koji se dogodio u ponedjeljak oko 8.10 sati na mokrom kolniku ceste Pazin - Poreč, nedaleko od mjesta Bašići, ozlijeđeni su 44-godišnji vozač forda iz Pazina i 63-godišnja Porečanka koja je bila putnica u getzu. Zbog očevida je dio ceste bio zatvoren za sav promet od 8.15 do 11 sati.

Na mjestu nesreće neslužbeno smo doznali da je fordom križevačkih registracijskih oznaka upravljao Veseljko Buić, glazbeni promotor i vlasnik agencije V. I. B. iz Pazina koji je, kao i putnica iz getza pulskih oznaka, nakon nesreće prevezen u pulsku Opću bolnicu gdje još nije utvrđeno jesu li lakše ili teže ozlijeđeni.

U vrijeme našeg dolaska policija je na mjestu nesreće dovršavala očevid, a vučna služba pripremala se za ukrcaj uništenog forda iz čijeg je stražnjeg dijela po cesti i niz padinu uz zaštitnu ogradu ispala veća količina propagandnog materijala. Premda je očevid bio pri kraju, a getz već uklonjen s ceste, okolnosti prometne nesreće još nisu bile sasvim razjašnjene.

Tek kasnije tijekom dana policija je i službeno izvijestila da se nesreća se dogodila kada je 44-godišnjak iz Pazina upravljao automobilom ford focus iz smjera Pazina u smjeru Baderne. Prije skretanja za mjesto Bašići muškarac je naišao na kolonu vozila, no zbog neprilagođene brzine nije pravovremeno uspio usporiti i zaustaviti vozilo, već je izgubio nadzor, prešao na lijevu prometnu traku, a potom i izletio izvan kolnika.

Prilikom izlijetanja, vozilo je udarilo u zaštitnu metalnu ogradu te se odbilo u osobni automobil hyundai getz, pulskih oznaka, kojim je iz smjera Baderne upravljao 39-godišnjak iz Poreča. Uslijed udara hyundai se zanio i zadnjim dijelom udario u autobus Setra S 417, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnjak iz Pazina, a koji se kao zadnji u koloni kretao iz smjera Pazina u smjeru Baderne. (M. KOŠTA; snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter