Basebox u Domu sportova Mate Parlov

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Dom Sportova Mate Parlov upotpunit će svoju ljetnu ponudu plesnim seminarom BESEbox namijenjenim profesionalnim i amaterskim plesačima. Tim povodom u petak je održana konferencija za novinare na kojoj je direktor Pula sporta Erik Lukšić izrazio zadovoljstvo oplemenjivanjem  Doma Sportova novim programom. Helena Janjušević i Ilona Cvitić, koje su studentice Kineziološkog fakulteta, ali ujedno i profesionalne plesačice, predstavile su program BASEboxa.

- Ciljana skupina su nam plesači srednjeg stupnja - osnovno plesno znanje za pristup radionici je poželjno, ali večernji plesni satovi otvorenog su tipa i besplatni, napominje Cvitić.

Radionica počinje u ponedjeljak i trajat će do 2. kolovoza. Redovni jutarnji program planiran je za od 9.30 do 14.30 sati, a večernji od 19 do 21 sat. Osim osnovnog programa u planu su i izvannastavne aktivnosti kao što su druženje, kupanje i tulumi. Cijene seminara za dva tjedna (80 sati radionice) iznosi 1.350 kuna, no možete se opredijeliti i za manje vremenske periode koji se onda naplaćuju  sukladno s cjenikom plesnih satova. Ponuda uključuje poznata plesna i domaća imena koja djeluju unutar i izvan Hrvatske, a dobar dio tima ujedno su i članovi žirija mnogih aktualnih plesnih natjecateljskih emisija. Polaznici će imati priliku usavršiti svoje plesno znanje, dobiti konkretne upute za plesna natjecanja, koreografiranje, postavljanje scene, režiranje i sve ostalo što je plesačima potrebno.

Kreativni tim je u osnovni plesni program uključio i profesionalne kineziologe koji će održati predavanja o pravilnoj prehrani, održavanju tijela, pokazati dodatne pilates vježbe za plesače i sl. a plesne teorije iznijeti će i ostali plesni stručnjaci.

- Svi koji su dosada ples uzimali ples od sada će promijeniti svoje mišljenje i naučiti će da to nije tako, tvrdi Janjušević.

Posebno iznenađenje koje su organizatorice spremile za BASEbox jesu ''sorprise teachers''- velika plesna imena današnjice - Maja Kereš i Karla Ileš koje žive i rade u Americi. Svi zainteresirani plesači pozvani su da se prijave na e-mail adresu [email protected]. Oni koji žele sudjelovati isključivo kao promatrači imati će priliku 26. srpnja u večernjim satima na Usponu Mladih pogledati prvu manju prezentaciju radionica, a završna prezentacija predviđena je za 2. kolovoza na Valkanama. (E. ORLIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter