Bas frekvencije izmedu borova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Seasplash festival, šarena oaza alternativnog nacina života i glazbenih ukusa, pocela je u cetvrtak, iako su posjetitelji-kamperi stizali od pocetka tjedna. Osmo izdanje festivala ima cetiri bine, traje cetiri dana na dvije lokacije - Monumentima i tvrdavi Punta Christo, a nastupit ce više od 60 izvodaca.

Opuštena, prijateljska atmosfera u prirodnom okruženju nadomak plaže sa svim zadovoljenim uvjetima pristojnog kampiranja, uz glazbeni dio koji okuplja relevantne predstavnike sve brojnijih i razvijenijih žanrova proisteklih iz osnovnog reggaea - sve to cini cetverodnevnu Seasplash pricu.

Na Mainsplashu, glavnoj festivalskoj bini, koncerti su poceli iza 22 sata. Razigrani zagrebacko-šibenski osmeroclani bend Beetan Tone jedna je od uzdanica domace scene, s vec uobicajenom mješavinom ska, reggae, punk, rock i dub glazbe.

Uslijedilo je nešto sasvim drugacije. Itekako opravdavši naziv zvijezda veceri, francuski vodeci dub bend High Tone odradili su glazbeno, vizualno, vremenski i scenski bogat nastup.

Uslijedio je stilski zaokret uz Las Balkanieras. Posljednje goste Mainsplash stagea, samoprozvane kraljice balkanskog dancehall trash popa, pratila je manje brojna, iako zainteresirana publika. Novitet na sceni - tri energicne djevojke, njemacka Splicanka, Bosanka i Ruskinja s izraženim smislom za parodiju, neopterecene i atraktivne na bini.

Nakon što je zamro Mainsplash, publika se prepolovila, uputila prema šatorima ili izdržljivijim binama. A najizdržljivijom se pokazao Dubsplash, ciji su domacini Digitron Sound System ugostili još jedan sound system, britanski Channel One.

Plesno je bilo i ispred Soundsplasha na kojem su nastupili RSD, DJ Twelve, Upliftment Intl i Dr. Rus, a Electrosplash, ciji je domacin u cetvrtak bio zagrebacki DUBstep Klub, u više intimnijem elektro-izdanju publiku su selekcijama docekali Led Piperz, Teddy-Lee, Jan Becele i Bamster.

Iako najavljen, Kingsplash je u cetvrtak ponudio tek svoju distribuciju vinila i ostalih glazbenih potrepština, bez glazbenog programa.


Podijeli: Facebook Twiter