Bartulja se protegnula na pet dana

Program su najavili Sanjin Dimić Boljunčić i Marko Križman (A. POKRAJAC)
Program su najavili Sanjin Dimić Boljunčić i Marko Križman (A. POKRAJAC)

Program ovogodišnje Bartulje, žminjske pučke fešte, započinje već sutra od 18 sati malonogometnim turnirom uspješne žminjske momčadi Palada na igralištu kod škole. Turnir će trajati svake večeri iduća tri dana.

Prekosutra će gost Bartulje biti prvoligaš Istra 1961, koja će pod vodstvom najpoznatijeg Žminjca, trenera Igora Pamića, u 18 sati odigrati prijateljsku utakmicu s lokalnim klubom Žminjom.

U četvrtak će program započeti u 16.30 sati tradicionalnom rekreativnom biciklijadom Žminjštinom. Očekuje se 200 sudionika svih uzrasta, kreće se ispred žminjske Arene, a cilj je na ljetnoj pozornici Zat Kaštela, gdje će biciklisti stići oko 20 sati.

U 18 sati na igralištu pred školom odigrat će se humanitarni malonogometni turnir "Robert Radetić", na kojem će se skupljati prilozi za djecu tog rano preminulog sportaša.

U petak od 14 sati u Vidulinima će se održati boćarski turnir. U 18 sati na nogometnom igralištu ogledat će se momčadi Žminja i Slobode iz Smoljanci. U 19 sati u kuli će se otvoriti izložba keramike Borisa Rocea, akademskog umjetnika iz Sutivanca. Uz slobodan ulaz od 20 sati, na pozornici Zat Kaštela nastupat će Koktelsi i Rekonstrukcija band.

Subotnji program započinje već u 7 sati stočnim sajmom. Usporedno će se na sajmištu održati i izložba domaćih životinja. Od devet sati na nogometnom igralištu snage će odmjeriti najmlađi nogometaši Žminja i Slobode iz Smoljanci. Uz novo nogometno igralište u 10 sati će započeti turnir u pljočkanju.

U popodnevnim satima na ulicama Žminja nastupat će folkloraši iz Cera. U 18 sati Cerani će s polaznicima vrtića Rapčići, učenicima OŠ Vladimira Gortana i drugim gostima nastupati na pozornici ispred zgrade općinske uprave. Od 20 sati Zat Kaštela nastupat će mladi pjevači Malog velikog mikrofona, koji su se već okušali na Melodijama Istre i Kvarnera. Od 21 sat na besplatnom koncertu nastupat će Lidija Bačić i Fun Box Band (ex Prijetelji).

- Ove godine se vraćamo tradiciji, stočnom sajmu, izložbi domaćih životinja i nastupu folkloraša na ulicama. Bartulja je krenula od stočnog sajma, a potom se samo nadograđivala pa je došlo vrijeme da se vratimo korijenima velike pučke fešte, najavio je program ovogodišnje fešte žminjski načelnik Marko Križman. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter