Bartulja: Glazbene zvijezde i bogat program

Organizatori u društvu Lidije Percan i Vesne Nežić Ružić (M. MEDIĆ)
Organizatori u društvu Lidije Percan i Vesne Nežić Ružić (M. MEDIĆ)

Najdugovječnija i najpoznatija pučka fešta u Istri, žminjska Bartulja održat će se od 23. do 25. kolovoza na raznim lokacijama u Žminju. U četvrtak će nastupiti klapa Sveti Florijan i Amaro band Zat kaštela, u 16.30 će iz Arene Žminj, novog sajmenog prostora preko puta škole, startati sudionici tradicionalne Biciklijade po Žminjštini, a u 18 sati igrat će nogometnu utakmicu veterani Žminja i Svetvinčenta.

U petak će glavne zvijezde biti Bajaga i Instruktori te Atomsko sklonište u Areni Žminj, a Zat kaštela Alen Vitasović i Replay band. Istog dana bit će održana i misa u crkvi svetog Bartola u 9 sati. U Vidulinima će biti održan boćarski turnir, u 15 sati otvara se autosajam, u 19 izložba u Kuli "Bartulja u srcu", a u večernjim satima održava se Favorit klub party.

U subotu će u Areni Žminj nastupiti Danijela Martinović i grupa Rekonstrukcija, a Zat kaštela glavne su zvijezde Vesna Nežić Ružić, Lidija Percan, slovenska grupa Zapeljivke te Amaro band. U jutarnjim satima bit će održani stočni sajam, smotra domaćih životinja, nogometne utakmice mlađih pionira, pionira i juniora, turnir u pljočkanju, a u 19 sati Zat kaštela počinje kulturno-umjetnički program, dok će tijekom dana nastupiti Pergola bend.

- Podsjetimo da je sam osnivač Robert Radovan doskočio zabrani obilježavanja tada Svetog Bartola, fešte koja je imala crkveno obilježje, te ju je pretvorio u feštu druženja i koja je do danas ostala jedna od najvećih, i po tradiciji i po organizaciji, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik općine Žminj Aldo Bančić.

- Na Bartulji će nastupiti ukupno 12 izvođača, od kojih osam iz Istre. Smatram da će biti zadovoljeni svi glazbeni ukusi, rekao je Veseljko Buić, organizator glazbenog dijela programa.

Renata Jelenić, djelatnica lokalne Turističke zajednice, naglasila je da u Žminju trenutno boravi 800 gostiju pa će to bitni dodatna turistička promocija. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter