"Bartol Kašic" opet udario u obalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jadrolinijin trajekt "Bartol Kašic" udario je jucer poslijepodne u rivu na otoku Silbi prilikom pokušaja pristajanja, priopcilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Brod je prilikom pristajanja u luku Žalic lijevim bokom udario u celicni držac bokobrana pri cemu je došlo do probijanja oplate.

"Prilikom uplovljavanja brod se prislonio lijevim bokom uz nezašticeni držac, zbog cega je nastala rupa velicine 25 puta 25 centimetara oko metar od vodene linije, na udaljenosti 15 metara od krmene rampe. Oštecenje nije uzrokovalo prodor mora, a nije bilo ni ozlijedenih putnika ni clanova posade", potvrdio nam je kapetan Lucke ispostave Silba Bogdan Lazarin, koji je brodu naložio privremenu sanaciju oštecenja.

Iz Ministarstva je objavljeno da ce inspektor sigurnosti plovidbe Lucke kapetanije Zadar protiv zapovjednika trajekta podignuti optužni prijedlog, a Povjerenstvo za prekršaje Lucke kapetanije Zadar ce u prekršajnom postupku utvrditi njegovu odgovornost

"Bartol Kašic" je vec imao bliski susret s rivom na Silbi u srpnju ove godine, kada je prilikom pokušaja pristajanja na redovitoj liniji izmedu Zadra i Malog Lošinja udario pramcem u obalu. U tom udaru oštecena je bila riva, ali i sam brod cija posada, prema rijecima ocevidaca, nakon havarije nije uspjela zatvoriti pokretna pramcana vrata.

Još teži sudar s obalom ovaj je brod imao prije tri godine u Splitu kada su otkazali brodski motori, a prilikom udara u obalu ozlijedeno je deset putnika, uz vecu materijalnu štetu na samom brodu i obali.


Podijeli: Facebook Twiter