Baršun u modernim krojevima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Topli baršun promijenio je lice i ne nosi negativne konotacije koje su ga na neko vrijeme istisnule s modnih pista.

Ova kraljevska tkanina doživjela je preobražaj u vidu klasicnih krojeva i elegantnih dugih haljina koje porucuju samo jedno - izrazitu ženstvenost.

Njena meka i svilenkasta kvaliteta vještom igrom stilskih gurua pokazala je da je itekako sposobna biti prvi izbor i za dnevni i za nocni outfit.



Ralph Luaren
, Rochas i Alexander Wang moderne krojeve zimskih baršunastih haljina stopili su s ostatkom izgleda i na svojim revijama dame pretvorili u lepršave zimske vile.

Klasicni krojevi hlaca i sakoa vratili su u život kicoški stil, idealan za trendi djevojke koje obožavaju mušku klasiku.

Boemski chic takoder je prisutan, a kreator Zac Posen odlucio se za smjeliju varijantu u jarkim bojama, upotpunjujuci kreacije drapiranjem, volanima i lepršavim detaljima.

Na slican nacin svoje je modele predstavila i Anna Sui. Najprisutnije od boja su crna, ali i burgundac crvena, šumsko zelena i ponocno plava.



Jill Stuart
svoju viziju baršuna izrazio je kroz rockersko-grungerski stil. Visoke rockerske cizme, široki remen i tople vunene kape prema njegovoj viziji dovoljan su dodatak za postizanje ovog looka.

Elegantne haljine do poda prate liniju tijela i nerijetko se pojavljuju u žarkim bojama. Modni dodaci poput šalova, kapa i kratkih ogrtaca takoder su prisutni i mogu podici zimski stajling iako ostatak outfita nije u baršunu. No s dužinom ogrtaca treba biti oprezan jer mogu ostaviti dojam carobnjakovog plašta.


Podijeli: Facebook Twiter