Barrichello prijeti Buttonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brazilac Rubens Barrichello (Brawn GP) nije mogao zahtijevati više od subotnjih kvalifikacija za Veliku nagradu Brazila koja se u nedjelju od 18 sati vozi na stazi u Interlagosu. Drugoplasirani u poretku s 14 bodova zaostatka za vodecim Buttonom (takoder Brawn GP) osvojio je "pole position", dok je lider bio tek 14. u kvalifikacijama pretposljednje utrke sezone. Još jedan nezgodan Barrichellov suparnik, Nijemac Sebastian Vettel koji ima dva boda manje od Brazilca, bio je tek 16.

Bile su to jedne od najdužih kvalifikacija u povijesti koje su zbog raznih prekida trajale dva sata i 45 minuta. Jaka kiša, naime, prouzrocila je i nekoliko izlijetanja, srecom bez težih posljedica po vozace, ali je izbacila iz igre i neke jake igrace. Prvi krug kvalifikacijskog treninga nisu "preživjeli" izmedu ostalih Sebastian Vettel te dvojac iz McLarena, Hamilton - Kovalainen, s tim da je Britanac završio na travi pored staze. Izlijetanje Vitantonija Liuzzija (Force India) u 3. minuti drugog kruga uvjetovalo je prekid od više od sat vremena. Po povratku je odradeno preostalih 12 minuta koje su bile "kobne" za Jensona Buttona koji je 14. vremenom ispao, za razliku od momcadskog suvozaca i prvog pratitelja u poretku Rubensa Barrichella koji je bio 10.

U posljednjoj dionici su se gotovo svi vozaci izmjenjivali u vodstvu, da bi na kraju Barrichello izborio teci sezonski "pole position", ujedno i 14. u karijeri, a društvo u prvom startnom redu pravit ce mu Australac Mark Webber u Red Bullu. Start utrke je u nedjelju u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Rezultati kvalifikacijskog treninga za VN Brazila: 1. Rubens Barrichello (Bra, Brawn GP) 1:19.576, 2. Mark Webber (Aus, Red Bull) 0.092, 3. Adrian Sutil (Njem, Force India) 0.336, 4. Jarno Trulli (Ita, Toyota) 0.521, 5. Kimi Raikkonen (Fin, Ferrari) 0.592, 6. Sebastian Buemi (Švi, Toro Rosso) 0.674, 7. Nico Rosberg (Njem, Williams) 0.750, 8. Robert Kubica (Polj, BMW) 1.055, 9. Kazuki Nakajima (Jpn, Williams) 1.098, 10. Fernando Alonso (Špa, Renault) 1.846.


Podijeli: Facebook Twiter