Barokni broševi za snene romanticarke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Želite svoj stil nadopuniti posebnim nakitom koji odiše duhom nekog prošlog i romanticnog vremena? Zaljubljeni ste u elemente baroka, snene i bajkovite ilustracije te ženstvene oblike? Onda je Micica pravi odabir za vas.

Kreativni dvojac Doris Fatur i Stefano Katunar stoje iza ovih uistinu posebnih modnih dodataka u koje se sve sanjarske i nježne duše zaljube na prvi pogled. Najpoznatije Micice su barokni broševi ukrašeni satovima, mackicama, djevojcicama i djecacima koji nas svojim dizajnom vracaju u davna vremena romantike.

"Micica je mali svijet mašte koji ponekad seže i nekoliko stotina godina u prošlost tražeci inspiraciju u ogledalima, okvirima, iluminacijama", objašnjavaju Doris i Stefano.

Graficarku i kipara veže prijateljstvo, a ideja o zajednickom kreativnom projektu rodena je za vrijeme jedne kave.



Sama realizacija projekta zapoceta je pocetkom 2009. godine. Prva Micica, objašnjavaju Doris i Stefano, je bila jednostavne barokne forme pigmentirana crnim pigmentom i još nije sadržavala, danas, prepoznatljivu ilustraciju. U pocetku su samo ukrašavali okvire, no osluškujuci tržište, odlucili su se svoje Micice ukrasiti ilustracijama.

Otkud tako upecatljiv naziv Micica?

"Teško je ispricati razvoj naziva, no davno prije smo ga koristili u društvu pri oslovljavanju nama dragih osoba. Dok smo razmišljali o samom nazivu brenda niti jedno ime ili naziv nije ostavilo toliko jaku reakciju kao Micica. Tad smo odlucili, to je to! Ipak su naši proizvodi podosta individualnog karaktera, a sam naziv odgovara cijeloj filozofiji materije koju stvaramo", pojasnili su Doris i Stefano.

U svom radu kreativni dvojac koristi raznoliku paletu materijala, od gipsa, impregnatora, boje, pigmenta, lakova, zlatnih listica i japanskog tuša. Proces izrade sastoji se od lijevanja, patiniranja, ilustriranja, pozlate, no prilagodljive je prirode, ovisno o pojedinacnom komadu. Cini se da su slatke Micice uistinu individualnog karaktera.

Budiin


Podijeli: Facebook Twiter