Bare okrijepio dušu u Uljaniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dobro popunjena terasa Uljanika prije koncerta, uz ekipu koja si je osigurala prostor kod same bine kako bi spremno docekali dolazak Gorana Bareta i Majki, dali su naslutiti da ce koncert biti uspješan.

- Ej, ljudi, jeste dobri? - upitao ih je Bare cim se popeo na binu i dodao: „Pjevat ce Bare, hoce, samo easy... Bit ce sve u redu, ne brinite". I zbilja je bilo. Niceg nije nedostajalo, osim još jedne ili dvije pjesme na kraju devedesetminutnog koncerta koje bi bile kruna sjajne atmosfere koju je bend napravio zajedno s publikom.

Bilo je tu starih hitova, ali ipak najbolje od svega je kako su fanovi u kratko vrijeme naucili pjesme s novog albuma. Pretpostavljamo da Bare može zahvaliti internetu i to najviše YouTubeu što je publika s njim u petak otpjevala pjesmu „Teške boje" kao da se radi o nekom deset godina starom rock hitu standardu, dok su pjesma i spot objavljeni tek prije mjesec dana.

- Moja je ljubav, ljubav covjeka koji bi htio biti živ, pjevao je Bare u jednoj pjesmi. Ima nešto u tome. Kroz pjesme govori o sebi, ponekad je teško odvojiti kada pjeva, a kada se ispovijeda, kao kada u uvodnoj „Krvarim od dosade" upozorava da je on „momak iz proklete kuce, hocu da ti slomim srce". A kada pjeva „Budi ponosan" to je direktna poruka onom tko ga sluša. Upravo je ova stvar bila jedan od vrhunaca koncerta jer su se mnogi tamo u njoj prepoznali i zajedno s Baretom, glasno otpjevali refren, kao što su pred sam kraj iz sveg glasa odgovorili na njegov poziv i otpjevali „Vrijeme je da se krene".

Najljepši, odnosno najiskreniji trenutak dogodio se neposredno nakon te pjesme kada je na pozitivne reakcije publike uzvratio: „To, braco i sestre, to! Ovo mi krijepi dušu." S tim je sve rekao. Bare u Istri ima svoje vjerne fanove, ali spomenimo i promijenjenu postavu Majki, izvrsno uigranu ekipu bez koje ovako dobar koncert ne bio moguc, svoj Baretovoj karizmi unatoc. To su gitaristi Zoran Calic i Damir Trkulja, klavijaturist Viktor Lipic, bubnjar Damir Šomen i basist Mario Rašic. (M. RADIC, snimio S. MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter