Bare i Majke otvorili Rovinj Music Festival

Goran Bare i Majke nastupili na Rovinj Music Festivalu
Goran Bare i Majke nastupili na Rovinj Music Festivalu

Četvrti Rovinj Music Festival otvorili su Goran Bare i njegove Majke. Za razliku od prošle godine, kada je Bare oduševio rovinjsku publiku, posebno sarkastičnim upadicama između pojedinih numera, ovaj je put jedva uspio odraditi koncert.

Već na početku je dezorijentiran doteturao na pozornicu, pa je vjerna publika strahovala da će brzo puknuti. Ipak, rutinski je otpjevao nekoliko numera iz starijih faza benda, pa pozvao svoje svirače da zaključe koncert. Iako su se okupili i naklonili, vjerojatno su shvatili da nisu opravdali očekivanja, pa su nagovorili svog frontmena da nastave svirati.

Bare se međutim i dalje mučio. Najveći hit "Teške boje" počeo je pjevati u falšu, a nakon što mu je pukao glas potražio je predah u zadnjem dijelu bine. Navikli na ovakve situacije njegovi kolege su nastavili svirku, u pomoć je pokušao uskočiti pjevač grupe Baltazar, ali mu nisu dopustili pristup mikrofonu. Kao ostarjeli boksač Bare se nakon nokdauna oporavio i nastavio nizati hitove Majki i poneku iz razdoblja kada je radio s Plaćenicima.

Malo pomalo, nošen rutiniranom svirkom svog benda, kao da se "trijeznio" i na kraju uspio odradio koncert koji je dobrano premašio sat vremena. Za bis ipak nije imao snage, a i ostalim Majkama je bilo dovoljno "mučenja", pa su brzo napustili pozornicu. Bare je najavio snimanje novog nosača zvuka "koji će nadmašiti sve dosadašnje". U formi u kakvoj je bio na novi album će biti teško dočekati.

Istarsko-zagrebačka grupa Baltazar je u uvodu odsvirala žestoke autorske pjesme sa svog prvog nosača zvuka "Nemirno dijete", a potom za bis i naslovnu pjesmu albuma kojeg upravo pripremaju.

U natjecateljskom dijelu programa publika je najtoplije primila rovinjski The Link 20, grupu koju su prije deset godina oformili srednjoškolci, a potom se iz godine u godinu nadopunjavala novim snagama, da bi se na kraju ustalila sadašnja postava, koja je kao predgrupa nastupila na koncertima Urbana, Elementala, Gustafa i TBF-a.

Svojim autorskim pjesmama, koje pripremaju za prvi album predstavila se grupa Buco i Kalašnjikovi sa Krka, koji djeluju dvije godine. Prvi je dan festivala zaključio riječki rapcore bend 100%.

Sutrašnji, završni dan festivala bit će u znaku prve dame naše estrade Josipe Lisac, koja će sa svojim bendom nastupiti u kazalištu Gandusio. Od 22 sata u šatoru na gradskom trgu prvo će nastupiti lanjski pobjednik festivala DavidiaN, a potom Šajonsi, novi bend Dražene Turine Šajete. (Napisao i snimio Aldo POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter