Bare i Majke otvorili Rovinj Music Festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Neki misle da sam kreten, a neki da sam filozof, za koga me vi smatrate, retoricki je u svom stilu upitao Goran Bare na pocetku koncerta koji je sa svojim bendom Majke održao sinoc u sklopu revijalnog dijela Rovinj Music Festivala.

- Rovinj je najljepši grad na svijetu. Ne uvlacim se, ali to je raj za starce. Kad si mlad treba ti malo sunca i nešto da te pokrene, rekao je Bare, no, barem ovih dana u toj konstataciji nije posve u pravu, jer je zahvaljujuci RMF-u grad oživio. Mladi, ali i srednje generacije sinoc su gotovo ispunili festivalski šator na glavnom gradskom trgu.

Bare je svojim osebujnim pokretima i plesom dokazao da je roker u duši. Iako se na njegovim koncertima znaju dogadati neugodne situacije i organizatori zbog toga strepe, jedino što možemo izdvojiti, ali i zanemariti, jest pokoja zaboravljena strofa.

Komunicirao je s publikom koja ga je oduševljeno pratila. - Mi smo simpaticni a vi ste pravi, rekao je Bare te na svoj nacin zahvalio publici koja je pjevala zajedno s njime. Pokazao je da je, kako i sam voli isticati, jedino na pozornici potpuno svoj.

Uslijedili su nastupi prvih pet polufinalista, bendova koje je odabrao žiri od 102 prijavljena na natjecaj. Prvo su na stage stali najmladi, zagrebacki bend Spremište, potom DavidiaN, takoder iz Zagreba, Wasted Generation iz Osijeka, Merkur iz Kaštel Kambelovca te posljednji Palazzo Ploech iz Rijeke.

Žiri cine Darko Zgrabljic, iz diskografske kuce Apeiron, Zoran Božic i Leo Modric iz studija D. P., Denis Budim iz studija L. A., te priznati rovinjski klavijaturist Kristian Terzic, a pravo glasa kupnjom karata ima i publika. Nakon nastupa rovinjskog benda Deep Pression žiri je proglasio pobjednike.

U finalnu vecer ulaze DavidiaN i Merkur, a oni ce nastupati sutra, uz dva najbolja koje ce žiri odabrati izmedu grupa Moskva iz Rijeke, Mala Vida iz Krka, Co. Da iz Ljubljane, Fancy filter iz Pule i Frantic iz Novske. Bendovi pokrivaju razne žanrove: reggae, ska, alternativni rock, hard rock, pop rock, indie rock, kao i elektroniku. (M. MEDIC; snimio S. MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter