Bare i Majke hipnotizirali Lamparnu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Goran Bare odlucio je subotnji koncert u Lamparni poceti sasvim neocekivano, mracnim bluesom "Depresija" s povratnickog albuma Majki na kojem ponovo zvuce kao u svojim najboljim danima. Nastavio se tako na ritam labinskog tria Mezcal Moon koji je više od sat vremena sirovim rock-bluesom zagrijavao publiku za zvijezde veceri. Naslovna pjesma "Teške boje" svojim je zaraznim ritmom i stihovima vec odavno postala hit, i tek je s njom, moglo bi se reci, koncert za veci dio publike zapoceo.

A publika, koja je unatoc visokim cijenama karata Lamparnu dupkom ispunila, bila je podijeljena na mahom alkoholiziranu mladež koji su kao i uvijek "odlijepili" na sve starije hitove poput "Budi ponosan", "A ti još placeš", "Mene ne zanima" ili "Ja sam buducnost", i vjerne fanove zrelijih godina koji su oduševljeno gledali Bareta i potvrdno kimali glavama smješkajuci se zbog onoga što im je zajedno s clanovima benda pružio.

Uredno ošišan, trijezan, s bocom vode nadohvat ruke i bez stolice na koju se u zadnje vrijeme cesto oslanja, Bare je obožavateljima priuštio koncert Majki kakav se vec dugo ne pamti. Bez puno govorancije, tek šturo najavljujuci slijedecu pjesmu s koncertnog repertoara i povremeno hvaleci istarsku publiku koja je doista na koncert stigla sa svih strana Poluotoka, Bare je otpjevao svaku pjesmu bez mane.



Svaki ton, svaka rijec, svaka improvizacija bila je na svom mjestu, a veliki pljesak zaslužila je i nova postava benda koju uz Bareta cine Zoran Calic na gitari, Damir Šomen na bubnjevima, Viktor Lipic na klavijaturama i Mario Rašic na bas gitari.

Svirajuci najnovije pjesme koje široj publici tek trebaju uci u uho, "Ona", "Pozovi me u noc", "Život je osjecaj", uz poznate starije hitove, Majke su zvucale onako kako bi trebao zvucati svaki antologijski live album u kojem cete cesto uživati u intimi svog doma ili automobila.

I ako se cinilo da je publika u pozadini dvorane bila staticna i hladna, to je bila samo varka, jer su Majke, a posebice Bare, ovaj put vidno hipnotizirali veci dio publike koja se prepustila tom prožimajucem osjecaju savršene rock'n'roll svirke.

Nakon 19 odsviranih pjesama, Bare je pozdravio publiku, koja mu ipak nije dala da se tek tako povuce s labinske pozornice. Vrativši se na bis, Majke su upravo prikladno za vec rane jutarnje sate koncert završile pjesmama "Pokreni se" i "Grešnik", a zatim i pravom poezijom sa zadnjeg albuma: "Naivan san". Njegovim obožavateljima taj se san ostvario i pokazalo se da nije bio nimalo naivan.

Bare ipak još u sebi ima snage odraditi dobre koncertne svirke za svoj i užitak publike, bez falširanja, padanja po pozornici, prekidanja koncerata i svega ružnoga što je ovog Vinkovcanina pratilo godinama. I još ima magiju obaviti nas u melankoliju i svoje teške boje. (Napisala i snimila Patricija SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter