Bardot traži od Tajlanda da prekine trgovinu psima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivša francuska glumica Brigitte Bardot, koja se posvetila zaštiti životinja, tražila je od premijerke Tajlanda Yinglucke Shinawatre da prekine trgovinu psima koje ubijaju u tajnim klaonicama zbog mesa i kože.

"Tha Rae, sjeveroistok zemlje je mjesto odvratne trgovine gdje u tajnim klaonicama brutalno ubijaju pse zbog mesa nakon što ih love ulicama ili kradu od vlasnika", napisala je BB Shinawatri u pismu koje je u srijedu objavila njezina zaklada.

Bivša glumca drži da se svake godine u toj zemlji ubije 100.000 pasa i još toliko ih se živih izveze iz cijele zemlje u groznim uvjetima, kada u pretrpanim kavezima voze 36 sati do Vijetnama gdje ih brutalno ubijaju radi konzumacije.

Bardot je pozvala premijerku da pogleda dokumentarni materijal tajlandskih aktivista na YouTubeu "Hell on Earth-Tailand's Dog meat Trade" koji ju "neće ostaviti ravnodušnom".

Zaklada Bardot i tajlandska zaklada Soi Dog zajedno se bore za humano tretiranje pasa lutalica u Tajlandu.

"Sedamdeset posto pasa koje preuzima zaklada Soi Dog ugibaju od izgladnjivanja, ranjavanja i bolesti", ističe jedna dužnosnica Zaklade Bardot koje je istaknula da je "10. travnja u transportu otkriveno 1.000 pasa". (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter