Barcelona slavila protiv Reala s 4:3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U najvećem derbiju španjolskog nogometa, El Clasicu, Barcelona je u nedjelju u gostima na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid sa 4-3 (2-2) u utakmici u kojoj je Lionel Messi zabio hat-trick, te u kojoj su dosuđena tri penala i jedan crveni karton.

Barca je vodila 1-0, potom Real 2-1 i 3-2, da bi na kraju ipak slavila Barcelona sa 4-3. Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić odigrao je praktično cijeli susret za Real, u 90. minuti zamijenio ga je Morata. Pružio je solidnu partiju, s tim da je imao puno više defanzivnih zadaća negoli inače.

Već u 7. minuti Andres Iniesta je zaledio domaće navijače, nakon odlične asistencije Messija. No, vrlo brzo uslijedio je preokret. Karim Benzema u 20. i 24. minuti, oba puta na ubačaj Angela Di Marije, pogađa za vodstvo Reala 2-1. Benzema je mogao zabiti još dva gola u prvom poluvremenu. U 12. minuti je glavom pucao iznad gola, zatim u 26. je nakon njegova udarca Pique sa gol-crte izbacio loptu. Pred kraj prvog poluvremena, u 42. minuti, Messi zabija za 2-2.

Real  ponovno vodi u 55. minuti nakon što je Cristiano Ronaldo zabio iz sumnjivog penala. Naime, Dani Alves ga je oborio desetak centimetara izvan kaznenog prostora. Deset minuta kasnije Barcelona je izjednačila na 3-3, a strijelac je bio Messi iz penala. Prethodno je stoper Reala Sergio Ramos srušio Neymara i zbog toga je zaradio crveni karton, pa je Real skoro pola sata imao igrača manje.

Igrača viška Barcelona je naplatila u 84. minuti iz dvojbenog penala, nakon što su Xabi Alonso i Carvajal startali na Iniestu. Sigurni realizator opet je bio Messi, koji je sa ukupno 21 golom postao najbolji strijelac u povijesti Clasica. Prestigao je legendu Reala Alfreda Di Stefana, koji je zabio 18.

Ovom pobjedom Barcelona je stigla na 69 bodova, jedan manje od vodećeg Reala i drugog Atletica iz Madrida. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter