Barcelona s Neymarom potpisala predugovor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski prvoligaš Barcelona potpisala je u studenom 2011. s napadačem brazilskog Santosa Neymarom predugovor, zahvaljujući kojem katalonski klub ima pravo prednosti pri kupnji mladog Brazilca kada on odluči nastaviti karijeru u Europi, piše u ponedjeljak sportski dnevnik "Sport".

"Prema onome što smo saznali, privatni ugovor je potpisan u studenom 2011. između zvijezde Santosa i katalonskog kluba, što je prvi korak u njegovom dovođenju u Barcelonu", piše "Sport". Kako dodaje taj list, već je isplaćeno 10 od ukupno 45 milijuna, a transfer bi se mogao realizirati ovo ljeto ili na ljeto 2014. "Sport" tvrdi i da u tom ugovoru postoji i klauzula o odšteti u slučaju raskida ugovora u visini od 80 milijuna eura, a koja obvezuje drugi klub da isplati Barci taj iznos ako žele usluge mladog Brazilca. Katalonski sportski dnevnik dodaje i da taj predugovor, koji je civilnog karaktera, nema nikakvog utjecaja na sportski ugovor koji veže Neymara sa Santosom do ljeta 2014.

Predsjednik Barcelone Sandro Rosell nedavno nije skrivao interes svog kluba za mladog 21-godišnjeg brazilskog reprezentativca. "Neymar je igrač koji se našim trenerima i skautima jako sviđa. On je dakle na popisu naših budućih želja", priznao je Rosell. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter