Barcelona bojkotira sastanak o domacinstvu finala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Barcelona bojkotira sastanak Španjolskog nogometnog saveza na kojem bi se trebalo odluciti gdje ce se igrati finale Kupa kralja, objavio je glasnogovornik katalonskog kluba Toni Freixa.

"Odlucili smo ne ici na sastanak Saveza u znak razocaranja. Snaga naših objektivnih argumenata nije uzeta u obzir i prepustit cemo se odluci RFEF-a", kazao je Toni Freixa.

U utorak ce biti donesena odluka o stadionu koji ce ugostiti u svibnju finale Kupa kralja izmedu Barce i Athletica Bilbao.
Barca i Athletic su na pocetku bili za to da se finale igra na stadionu Santiago Bernabeu Real Madrida jer zbog svoje velicine može prihvatiti maksimalan broj navijaca jednog i drugog kluba. Medutim, Real Madrid je zbog radova u unutrašnjosti stadiona koji pocinju u svibnju objavio da ne može primiti finaliste.

Suoceni s tom situacijom, Barca i Athletic su predložili razlicite favorite. Barcelona je tako za stadion Atletico Madrida Vicente-Calderon, dok su Baski za Sevillinu Cartuju. Medu preostalim opcijama je i stadion Valencije Mestalla.
Ako u utorak ne bude postignut dogovor o stadionu za finale, Savez je objavio da ce se onda domacin tog velikog dogadaja biti izabran ždrijebom.

Razocarenje Barcelone odnosi se na nedavnu žalbu sudackog tehnickog odbora protiv Barcinog branica Piquea, a zbog njegovog negodovanja nakon što je iskljucen u subotu u prvenstvenoj utakmici protiv Sportinga iz Gijona. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter