Barcelona: Abidal se vraća na travnjak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Branič španjolskog nogometnog velikana Barcelone Eric Abidal dobio je dozvolu za povratak na teren nakon gotovo deset mjeseci pauze zbog transplantacije jetre.

"Abidal je danas odradio trening pod punim intenzitetom nakon kojeg je dobio zeleno svjetlo za povratak u prvu momčad," poručili su s Camp Noua, ne isključivši mogućnost da Abidal zaigra već ove subote protiv Seville, u 25. kolu Primere.

Eric Abidal je u travnju prošle godine obavio transplataciju jetre i bilo je upitno hoće li uopće nastaviti karijeru. Tijekom kolovoza je počeo s lakšim vježbama u teretani, a potom je u listopadu odradio visinske pripreme u Pirinejima. Nakon liječničkog pregleda dobio je dozvolu vratiti se treninzima. Prošlog mjeseca je četiri dana proveo u bolnici na detaljnim pretragama, a danas je dobio i dozvolu za povratak u momčad.

Abidal je prve probleme s jetrom imao u ožujku 2011. godine kad mu je dijagnosticiran tumor. Tada je prvi put operiran. Već za šest dana je pušten na kućnu njegu, 20 dana nakon teške operacije počeo je s treninzima, a nakon svega 49 dana oporavka čudesno se vratio na teren. I to u susretu protiv Real Madrida. Te sezone je Barca osvojila Ligu prvaka pobjedom protiv Manchester Uniteda 3:1, a francuski branič je dobio čast prvi podignuti pobjednički pokal. Nažalost, opaka bolest se u ožujku prošle godine vratila i Abidal je morao na transplataciju. Dio jetre mu je donirao prijatelj iz djetinjstva čije ime nije objavljeno.

Posljednju utakmicu 33-godišnji Francuz odigrao je 26. veljače prošle godine protiv Atletico Madrida. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter