Barca o obnovi Camp Noua ili izgradnji novog stadiona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski prvoligaš Barcelona će se do 15. siječnja iduće godine odlučiti između jednog od projekata gradnje novog stadiona ili obnove sadašnjeg Camp Noua, prije no izabranu opciju ponudi na glasovanje svojim članovima.

"Radi se o dva projekta između kojih se još nismo odlučili. No, u svakom slučaju, stadion Barcelone će imati kapacitet od 105.000 gledatelja za razliku od sadašnjih 99.354 i bit će u potpunosti natkriven", objasnio je glasnogovornik kluba Toni Freixa na konferenciji za novinare.

Dati članovima kluba, "sociosima", da glasuju za jedan od projekata na referendumu "odluka je koju moramo promišljeno donijeti, bez brzopletosti. Imamo sve informacije u rukama", dodao je.

Freixa je kazao i da bi novi stadion mogao biti građen na terenu sveučilišta Barcelone, ali odbio je otkriti više pojedinosti o troškovima izgradnje.

Po informacijama objavljenim u nekim medijima, izgradnja novog stadiona stajala bi oko 600 milijuna eura, dok se obnova Camp Noua procjenjuje na oko 300 do 400 milijuna eura. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter