Barbic: Nisam prijetio Llešiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema rijecima ?ona Llešija, jednog od troje partnera koji su nam se požalili da ih je Zadranin s poreckom adresom Slaven Tintor prevario za oko 700 tisuca eura, u ponedjeljak mu je predsjednik poreckog Opcinskog suda Alen Barbic verbalno prijetio na cesti nedaleko od suda. Sudac Barbic opovrgava takve navode, no Lleši je sve prijavio policiji, a iz policije doznajemo da je dojavu 45-godišnjaka iz Poreca (?ona Llešija, op. a.) zaprimila u ponedjeljak te da on nije podnio kaznenu prijavu.

O dogadaju je porecka je policija obavijestila pazinsko Opcinsko državno odvjetništvo, dok su nas iz Županijskog suda izvijestili da ce o navedenom dogadaju zatražiti Barbicevo pismeno ocitovanje.

Lleši nam je rekao da je u ponedjeljak oko 8 sati na poreckim Vialama, nedaleko od suda, cekao prijatelja radi odlaska u ribolov, kada mu je ususret prišao dugogodišnji prijatelj Alen Barbic. "Pozdravio sam ga, a Barbic me upitao što radim. Kazao sam da cekam prijatelja za ribolov, a da se inace bavim prijevarama, na što je Barbic eksplodirao i kazao mi: 'Slušaj ti, majmune... ti si budala i govno... razbit cu ti zube i sve kosti'. Takoder mi je za našu odvjetnicu Asju Piplovic kazao: Uzeli ste onu glupacu od Asje", prica Lleši.

Nazvali smo Barbica i pitali ga što se tocno dogodilo tog dana i zašto. Barbic je u izjavi bio konkretan i kratak - opovrgnuo je bilo kakvu prijetnju, ponižavanje ili pogrdni komentar na racun Llešija i odvjetnice Piplovic. Rekao nam je i da priprema poduzeti odredene korake protiv Llešija, no nije htio iznositi detalje.

- Istina je da smo se sreli nedaleko od suda u ponedjeljak ujutro kada sam pješke išao na posao te da Llešija znam od malih nogu, no nikad mu nisam prijetio. On je meni toga jutra dobacio: "Muljate, muljate", cime je zapoceo naš, nazovimo ga, razgovor. Sve što cu vam reci je da nikada nisam Llešiju prijetio i još manje u bilo kojem kontekstu spominjao odvjetnicu Asju Piplovic. Mogu vam potvrditi da je policija došla razgovarati sa mnom u ponedjeljak nakon dogadaja, a ja cu takoder poduzeti neke korake, zakljucio je Barbic.

Slaven Tintor i dalje šuti
Pokušali smo od Slavena Tintora, treci put, dobiti izjavu o navodnoj prijevari "teškoj" 700 tisuca eura, za koju ga tereti troje poslovnih partnera, i tako mu dati mogucnost da isprica svoju verziju price, no i dalje nije želio davati izjave. "Zahvaljujem vam se na danoj mogucnosti da se izjasnim, ali i dalje ne znam što bih vam rekao", kazao je kratko Tintor i prekinuo razgovor.


Podijeli: Facebook Twiter